16 Ιουν 2011

Δεν επιτρέπεται να αδιαφορήσουμε...


Έχω ήδη γράψει την συνέχεια των αναρτήσεων με θέμα «Εκπαιδευόμενοι στην σιωπή». Όμως εξομολογούμαι ότι δεν μπορώ να τις αναρτήσω. Όχι γιατί δεν το επιθυμώ. Αντιθέτως. Όμως η συνείδηση μου τόσο ως Χριστιανού όσο και ως Έλληνα δε μου το επιτρέπει.

Αυτή την στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές και εσείς τις διαβάζεται, χιλιάδες συνάνθρωποι μας, συμπατριώτες μας, αδέλφια μας, νέα παιδιά βρίσκονται στους δρόμους. Μέρες τώρα κοιμούνται μέσα σε σκηνές, φωνάζουν και διαμαρτύρονται με την ελπίδα κάποιος να τους ακούσει και να σκύψει με αγωνία και υπευθυνότητα στα αιτήματα τους.

Μέχρι πρότινος πολλοί αναλυτές του κοινωνικού μας βίου, ονόμαζαν τον νεοέλληνα και ιδιαιτέρως την νεολαία μας, ως αδιάφορους καταναλωτές. Αιχμάλωτους του καναπέ. Δεν είχαν και άδικο. Σήμερα όμως το σκηνικό αλλάζει. Μια άλλη Ελλάδα φαίνεται να βρίσκει την δυναμική της. Την χαμένη της αυτοπεποίθησης και ξεχύνεται στους δρόμους.

Το ποτάμι της οργής, της αγανάκτησης αλλά και της αξιοπρέπειας, της δίψας για ζωή φαίνεται ότι φούντωσε για τα καλά και δεν γυρνά πίσω.

Και δεν ομιλώ για ορισμένες ομάδες μεσήλικων που με τον ένα ή άλλο τρόπο συνέβαλαν και εκείνοι στο σημερινό αδιέξοδο και κατεβαίνουν στους δρόμους για την υπεράσπισης των συντεχνιακών ατομικών τους δικαιωμάτων, αλλά για όλα εκείνα τα νέα παιδιά που ζητούν ελπίδα και όραμα ζωής.

Νομίζω λοιπόν πως το χρέος μας ως Χριστιανοί και η ευθύνη μας ως πολίτες αυτής της χώρας επιβάλουν στις κρίσιμες αυτές στιγμές να μην μείνουμε αδιάφοροι απέναντι στις κραυγές αγωνίας αυτών των νέων. Δεν επιτρέπεται να ομιλούμε για τον ουρανό και τον παράδεισο την στιγμή που συνάνθρωποι μας καίγονται μέσα στην κοινωνική κόλαση. Είναι επικίνδυνο ομιλώντας για τον «ουρανό» να χάσουμε την επαφή μας με την γη. Με τον πρόσωπο του εμπερίστατου ανθρώπου. Ας μην ξεχνάμε ότι ο πλούσιος της ευαγγελικής περικοπής καταδικάζεται από τον Χριστό όχι μονάχα γιατί δεν έδωσε φαγητό στο δύστυχο Λάζαρο, αλλά κυρίως και πρωτίστως για την πλήρη αδιαφορία του στον πόνο και το δράμα του.

Χρέος μας λοιπόν να ενώσουμε τις φωνές μας, τις προσευχές μας, την όλη παρουσία μας, με την αγωνία των δεκάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας και να τους πούμε ότι είμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα τους, για τον άνθρωπο, την κοινωνία, την φύση.

Ως εκ τούτου κάθε ανάρτηση διαφορετικού περιεχομένου πέραν τον θεμάτων που άπτονται των παραπάνω ζητημάτων δεν θα δημοσιευθεί στο blog μας, μέχρι και την στιγμή εκείνη που θα κρίνουμε ότι η κοινωνική ομαλότητα και η δυναμική μιας προοπτικής αποκαταστάθηκε ως ένα βαθμό στην χώρα μας.

π/Λίβυος

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον το Κείμενο σου Πατήρ Λίβυε να Είσαι Καλά και να Προσεύχεσαι για Όλους μας. Όντως η Ελλάδα μας δεν Περνάει και τα Καλλίτερα της ο Θεός ας μας Φωτίσει Όλους μας Ειδικά αυτούς που είναι σε Θέσεις Εξουσίας τους Πολιτικούς μας.
Κυρίννα.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

π. Λίβυε ο Θεός να βάλει το χέρι του.
Γιατί κάποιοι άλλοι μεθοδεύουν εδώ και καιρό και το έχουν βάλει στις ψυχές μας.
Όμηροι της επίπλαστης ευημερίας μας οι περισσότεροι, ας συντροφέψουμε τα νιάτα σε αυτόν τον αγώνα.
Ίσως και σώσουμε και την ψυχή μας έτσι...
την αγάπη μου.

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Συμφωνώ π Λίβυε, και είναι ο λόγος που μας δεσμεύει όλους ώστε να γράφουμε μ αυτό το Όριο! Ελπίζω κι εύχομαι και πιστεύω οτι όλα τα άσχημα μπορούν ν ανατραπούν αν αρπαχτούμε γερά απο Εκείνο το Χέρι!

Ευχηθείτε να φωτιστεί ο νους και να πράξει Συνετά. Ο νους όλων.

Διαβάτης είπε...

Πάτερ Λίβυε ,

Σας ευχαριστώ που τοποθετείστε με αυτό τον πραγματικό , τον αυθεντικό τρόπο .
Στάθηκα σ΄ αυτό :
"Είναι επικίνδυνο ομιλώντας για τον «ουρανό» να χάσουμε την επαφή μας με την γη."

... και στο τέλος τέλος να χάσουμε και τον Ουρανό και την γη ...

Εύχεσθε πάτερ Λίβυε . Βιώνουμε δύσκολους καιρούς .
Κι΄η Μεγαλόνησος δεν απέχει από όλο αυτό !

Ας μας δίνει δύναμη και φώτιση πως να χειριζόμαστε τις καταστάσεις.

Τα χαιρετίσματά μου από τη Μεγαλόνησο.

γρηγόρης στ. είπε...

Καλησπέρα, π. Λίβυε!

Φυσικά και δεν επιτρέπεται να αδιαφορήσουμε.
Δυστυχώς όμως πολλοί προτιμούν να διατηρήσουν την επαφή μόνο με τον "ουρανό" [κι αυτόν όπως τον ορίζουν και τον φέρνουν στα μέτρα τους].

π. ΛίΒυος είπε...

@Κυρίννα
@epikuros
@Ρεγγίνα
@Διαβάτης
@γρηγόρης στ.

Την καλησπέρα μου σε όλους. Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί γιατι είναι εύκολο ασχολούμενοι με τα "πνευματικά" να χάσουμε την επαφη με τα ανθρώπινα. Και οταν χαθεί ο άνθρωπος χάνεται και ο Θεός.

Την αγάπη μου σε όλους. Καλή δυναμη. Να εύχεσθαι.