29 Φεβ 2012

Τι είναι ευτυχία;


+ π. Αλέξανδρος Σμέμαν

Τι είναι ευτυχία; Είναι το να ζει κανείς όπως ζούμε τώρα εμείς με την Λιάνα. Οι δύο μας, απολαμβάνοντας την κάθε ώρα- τον πρωινό καφέ, δυο-τρείς ώρες ησυχίας το βράδυ. Καμιά «ειδική» συζήτηση. Τα πάντα είναι σαφή, και γι αυτό τόσο ωραία!.... Στην αιωνιότητα, στην Βασιλεία θα χρειάζεται μόνο το «Άγιος, Άγιος, Άγιος», μόνο λέξεις δοξολογίας και ευχαριστίας, μόνο προσευχή και λάμψη του πληρώματος, και της χαράς. ..

Πολλοί άνθρωποι, αν όχι η πλειοψηφία, ηδονίζονται με την αχαλίνωτη δραστηριότητα, επειδή φοβούνται να σταθούν πρόσωπο προς πρόσωπο με την ζωή, με τον εαυτό τους, με τον θάνατο. Βαριούνται, και η πλήξη είναι το βασίλειο του διαβόλου. Βαριεστημένοι και φοβισμένοι, κλείνουν τα αυτιά τους με την δράση με τις ιδέες και τις ιδεολογίες…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχία είναι να Έχεις Γύρω σου Ανθρώπους που δεν σου Κάνουνε την Ζωή σου Κόλαση Ανθρώπους που σε Κάνουνε να Νοιώσεις Έτσι Επειδή τους Αρέσει να Προβάλονται Πατώντας Εσένα με το να σε Κάνουνε να Νοιώθεις Σκουπίδι.Ανθρώπους που Πραγματικά Σέβονται Πράγματα που σε Έχουνε Πονέσει σε Αυτή την Ζωή και Προσπαθούνε να μην Κάνουνε τα Ίδια!
Κ.

Vera Galatsida Papadina είπε...

Υπέροχο