3 Απρ 2014

Δέσμιοι της ροπής στην θλίψη (Ομιλία)ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, Μέρος Β’
Συνάντηση της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών με την ψυχολογία


Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών σε συνεργασία με την κοινωφελή εταιρεία ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων «Πορεία Υγείας» και με τον Σύνδεσμο Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά σειρά συναντήσεων, υπό την κεφαλίδα «Διάλογοι Θεολογίας Ψυχολογίας». Με αυτή την προσπάθεια η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών επιχειρεί να απευθυνθεί στο «πρόσωπο» που πάσχει στην καθημερινότητα και να απαντήσει στα ερωτήματά του με την συνδρομή της ψυχολογίας.
Με την παρουσία διακεκριμένων θεολόγων, κληρικών, ψυχολόγων και ψυχοθεραπευτών θα επιχειρηθεί μια γόνιμη συζήτηση και ένας γενικότερος προβληματισμός. Η φετινή διοργάνωση τιτλοφορείται «Δραπετεύοντας από την ελευθερία μας» και στα πλαίσια αυτής θα πραγματοποιηθούν δύο συναντήσεις. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Απριλίου 2014, στο Δημαρχείου του Βόλου στις 6.30 μ.μ.  Πρώτος ομιλητής θα είναι ο  π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (πατήρ «Λίβυος»), εφημέριος Ι. Ναού Αγ. Ειρήνης Πύργου Ηρακλείου με θέμα Κατάθλιψη και χριστιανική ζωή, και δεύτερος ομιλητής θα είναι ο Σταύρος Γκουγκουσκίδης, Κλινικός Ψυχολόγος (MSc.), Συστημικός Ψυχοθεραπευτής με θέμα Ψυχολογικές προσεγγίσεις για την υπέρβαση της κατάθλιψης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 


2 σχόλια:

Στέλλα είπε...

Καλησπερα σας!! Θα ηθελα να μαθω αν την συγκεκριμενη ομιλια θα την ανεβασετε στο internet!(για ολους εμας που δεν μενουμε στον βολο και θα θελαμε παρα πολυ να την ακουσουμε!!!).

Κωνσταντίνα είπε...

Η συγκεκριμένη εξαιρετική ομιλια έχει ανέβει στο YouTube http://m.youtube.com/watch?v=-NKDaEPAl0g Ευχαριστώ πολύ τον π. Ανδρέα Κονάνο, που ενημέρωσε μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας στο Facebook για την ύπαρξη της ομιλίας κι έτσι δόθηκε και σε μένα η ευκαιρία να απολαύσω τον λόγο του π. Χαράλαμπου. Συγχαρητήρια Πάτερ, να είστε καλά, καλή δύναμη!