13 Απρ 2014

Να αφεθούμε στον μεγάλο Έρωτα...

                                                                                                                                    παπα- Λίβυου


 Όποιος δυσκολεύεται να ερωτευθεί, να αφεθεί στην αγάπη που πολλές φορές τρομάζει τις άμυνες και τα οχυρά του «εγώ», θα δυσκολευτεί σήμερα το βράδυ να αναγνωρίσει στο πρόσωπο του Νυμφίου τον Χριστό μας. Γιατί η εκκλησία μεσα από την ακολουθία του Νυμφίου μας καλεί να αγαπήσουμε. Να συνάψουμε πνευματική σχέση με τον Κύριο της ζωής μας. Που; Στο πρόσωπο της αγάπης και του έρωτος. Μας ζητάει να απογυμνωθούμε από τις βεβαιότητες του νάρκισσου εαυτού μας. Από την φυγοπονία και την εσωστρέφεια και να δοθούμε, δίχως όρους και κρατούμενα στον Νυμφίο της ψυχή μας.Να δοθούμε απόλυτα, απογυμνωμένοι από τις αρετές μας, τα κατορθώματα μας, τον εγκλωβισμό του νου μας, από τις αυτοκαταστροφικές επιθυμίες μας και να συνάψουμε μια βαθιά ουσιαστική σχέση. 

Καλούμαστε να ακολουθήσουμε τον Χριστό στο πάθος και την σταύρωση. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί παρά μονάχα από ανθρώπινες καρδιές που είναι ερωτευμένες. Στο ποσοστό που θα ερωτευθούμε τον Χριστό θα τον ακολουθήσουμε κι ολας. Κανείς δεν εισέρχεται σε βάσανα και κόπους, θυσίες και ταλαιπωρίες, πόνους και δάκρυα, σταυρώσεις και εσωτερικές απογυμνώσεις, εάν δεν έχει αγαπήσει. Μονάχα στο ποσοστό που αγαπάμε θυσιαζόμαστε. Μονάχα ο έρωτας μπορεί να κάνει την υπέρβαση, να περάσει από την ασφάλεια και τον έλεγχο του «Εγώ» στην παράδοση και το άφημα της καρδιάς. Από το να θέλει να καταλαβαίνει να αρχίσει να νιώθει. 
                                                                                                                               

5 σχόλια:

Διαβάτης είπε...

Άφεση χωρίς όρους και χωρίς όρια ...
με απόλυτη εμπιστοσύνη Στην Δική Του Αγάπη ...

Καλή Ανάσταση !

Σας ευχαριστούμε !

Νηφάλια Μέθη είπε...

Καλη Ανάσταση παντου πατερ Λιβυε!

Unknown είπε...

Ο Θεος να δινει δυναμη να ενδυναμωνετε και εμας

Maria Tarnari είπε...

Διαχρονικες αυτές οι σκέψεις σας πατέρα! Πιστεύω ότι μας αγγίζουν όλους, ιδιαίτερα αυτές τις άγιες μέρες. Μας καλούν σε ανλογισμο και διαλογισμό. Και όταν αυτό το βιώνεις με το σύντροφό σου, παλεύεις.Ποτε δεν είναι αργά να ανακαλύψει κανείς την έννοια αυτή του έρωτα. Πόσο μας βοηθάτε να ξέρατε....Την ευχή σας! Μαρία Ταρναρη Koblenz

Ανώνυμος είπε...

Η άφεση μου φαίνεται ως ένα από τα πιο δύσκολα σχεδόν ακατόρθωτα πράγματα.