3 Ιουν 2014

Προσευχή δίχως υπολογισμούς...



Κάνεις προσευχή και σκέπτεσαι.
Τώρα εισακούσθηκα; Ήταν καλή; Σωστή; Ωραία; Άρεσε του Θεού;
Θα μου φέρει αποτέλεσμα; Θα νιώσω κάτι; Για να δω…..
Η προσευχή όμως δεν είναι μαθηματικά ούτε χημική ανάλυση. Η προσευχή είναι καλλιέργεια μια σχέσης. Δεν προσεύχομαι επειδή πρέπει αλλά γιατί αγαπώ κάποιον. Θέλω να μιλάω στον αγαπημένο μου!!!
Ας κάνουμε την προσευχή με απλότητα, χωρίς απολογισμούς και προσδοκίες.
Μην περιμένουμε τίποτα. Απλά προσευχόμαστε με καρδιά, δίχως στόχους και υπολογισμούς.
Και να θυμάσαι καλά, όταν δεν το περιμένεις έρχεται. Η προσμονή κουράζει την σχέση, η απαίτηση την συνθλίβει, το αγαπητικό ερωτικό άφημα την λυτρώνει και την σώζει.

π. Λίβυος 

7 σχόλια:

Άστρια είπε...

Ήμουν στο δημοτικό όταν μας έβαλαν μία έκθεση γενικά για την δύναμη της προσευχής. Κι έγραψα την προσευχή που έλεγα εκείνες τις μέρες στην Παναγίτσα: να γίνει καλά η γιαγιά μου που ήταν βαριά άρρωστη... Ήμουν εκτός θέματος, όμως άρεσε τόσο πολύ στον δάσκαλο που τη διάβασε στην τάξη.
Η γιαγιά μου έγινε καλά, μπορεί να οφειλόταν στην θεραπεία, όμως ένοιωθα πως έτσι, όπως αυθόρμητα μέσα από την παιδική καρδιά βγαλμένη ήταν η προσευχή μου, ότι εισακούστηκε.

Μεγαλώνοντας, και συνειδητοποιώντας ότι δεν είναι πάντα σ' αυτό που επιθυμούμε το καλό μας, όταν προσεύχομαι, αφήνομαι μ' εμπιστοσύνη στη βοήθεια που θε νάρθει.

Καλό βράδυ π. Λίβυε και καλή δύναμη!

π. ΛίΒυος είπε...

Σε ευχαριστούμε Αστρια, γι αυτό το μοίρασμα της ψυχης σου.
Ναι νομίζω το να αφήνεται κανείς, είναι λύτρωση, ποσο δε μαλλον οταν αφήνεται στα χέρια Εκείνου.
Καλημέρα!!!

Ανώνυμος είπε...

Aυτο τον καιρό προσεύχομαι για το παιδί μου•πονάω πολύ και το μόνο που ζητώ είναι να το βοηθήσει ο θεός όπως εκείνος ξέρει πως είναι για καλό του,δεν λέω προσευχές μόνο παρακαλώ ,παντού και όλες τις στιγμές,στη δουλειά μου στο σπίτι στο αυτοκίνητο.ελπιζω στην φιλευσπλαχνια και την αγάπη του.βοηθηστε με και σεισμό με τις προσευχές σας.

π. ΛίΒυος είπε...

Εύχομαστε και προσευχόμαστε ολα να πανε καλά!!!

π. ΛίΒυος είπε...

Εύχομαστε και προσευχόμαστε ολα να πανε καλά!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΝΙΩΘΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ. ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΝΙΩΘΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΩ. ΕΒΑΖΑ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΕ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΘΕΜΑΤΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΩΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΑ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΕΝΑ ΣΙΜΑΔΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΓΩ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΟΥΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΑΓΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ. ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΕΘΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΩ.ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΟΣΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ μου,σα να διαβάζω για τον εαυτό μου είναι αυτά που περιέγραψες.Ετσι ακριβως νιώθω και εγω και με κλονιζουν πολύ αυτές οι σκεψεις