7 Απρ 2015

Το φιλί του Ιούδα...


Ο Ιούδας προδίδει με φιλί, γιατί ποτέ δεν κατάλαβε τι σημαίνει αγάπη. Φιλάει προδοτικά γιατί ποτέ η καρδιά του δεν σαρκώθηκε στα χείλη του. Είχε μπερδέψει μέσα του, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι από εμάς, την αγάπη με την ανάγκη, τον πόθο με το πάθος και τον έρωτα με την συνδιαλλαγή. Όταν φιλάς κοινωνάς την ζωή σου με την ζωή κάποιου άλλου που επέλεξες να ακολουθήσεις και να παραδοθείς δίχως κρατούμενα και βερεσέδια. Ο Ιούδας δεν μπορεί να το πράξει γιατί για εκείνον η αγάπη είναι ανάγκη. Η σχέση στόχος και η μαθητεία ρόλος. Όλα μετρήσιμα και υπολογίσιμα, δηλαδή άοσμα και νεκρά.  
Τις περισσότερες φορές δεν αγαπάμε τον άλλο γι αυτό που είναι, μα για εκείνο που εμείς θα θέλαμε να είναι. Γι αυτό  ο Ιούδας όταν νιώθει ότι δεν ικανοποιούνται οι εγωτικές επιδιώξεις και ναρκισσιστικές επιθυμίες του, προδίδει τον Χριστό με ένα φιλί. Έτσι για να θυμόμαστε ότι η προδοσία φιλάει «υπέροχα». Αχ και να ξέραμε πόσοι μας πρόδωσαν με ένα φιλί. Πόσοι την ώρα που μας φιλούσαν μας μισούσαν, και την ώρα που μας αγκάλιαζαν μας φυλάκιζαν. 

π.λίβυος 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΛΕΞΗ ΦΙΛΙ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΡΙΖΑ. ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ-ΨΕΥΤΙΚΗ ΦΙΛΙΑ. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΠΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΟΥ...

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς ή δυστυχώς
κι αυτό το θηρίο της Κ.Διαθήκης,
Ιούδας ο δόλιος,
ήταν ά ν δ ρ α ς
όπως ο Πιλάτος, ο εκατόνταρχος,ο Άννας, ο Καϊάφας,
το φύλο της εξουσίας,της λογικής,
και χρησιμοποίησε το όργανο της αγάπης,τα χείλη του, να πει όσα δεν αισθανόταν, αλλά λογάριαζε και μονίμως δ ι α λ ο γ ι ζ ό τ α ν,
έχοντας το νου του στα απίθανα κ
άχρηστα για την όντως ζωή. Σκέψου, πάτερ μου, καμμιά λύση και γι' αυτό το θηρίο,μόνο να ταιριάζει με το μήνυμα της Αναστάσεως!
Καλή ανάσταση, όχι άλλη επανάσταση κι ανατροπή!!

Με αγάπη φιλι-κή
Ιωάννα Ιωαννίδου

Ειρήνη είπε...

Πόσο δίκιο έχετε...Αυτοί που λένε πως μας αγαπάνε από μέσα τους και όχι μόνο,μας βρίζουν!!!

Ειρήνη είπε...

Όσοι εύκολα λένε σ'αγαπώ,άλλο τόσο εύκολα σε θάβουν...Η αγάπη είναι αλήθεια,πράξη,ευγένεια ψυχής,δίνεις χωρίς να περιμένεις να πάρεις!!!Καλή μας Ανάσταση,ψυχής,σώματος και νου!!!

Unknown είπε...

Ωραίο κείμενο. Καλή Ανάσταση Πάτερ!

Unknown είπε...

Υπέροχα κ τόσο αληθινά τα λόγια ετουτα.Καλη Ανάσταση στις ψυχές όλων μας .ας συγχωρεθούν λοιπόν κ τώρα όλων μας οι αμαρτίες.