1 Μαΐ 2015

Αόρατη πληγή.... α'


Έζησες την ζωή σου μέσα σ’ ένα στημένο χαμόγελο, για να μην λυπήσεις κανέναν. Έλεγες πάντα σε όλα ναι, για να είναι όλοι ευχαριστημένοι, λυπημένα μάτια να μην δεις. Όταν χαιρόσουν σαν μικρό παιδί σε στιγμές ξεγνοιασιάς και ανεμελιάς, βίαια διέκοπτες το άνθισμα στα στήθη σου, γιατί κάπου κάποιον είδες να μην γελά. Δεν ήθελες να στέκει στο γέλιο μόνο στα δικά σου χείλη. Ένιωθες ένοχος για όλα. Αισθανόσουν ότι έφταιγες για όλα και όλους. Για τα γελαστά και δακρυσμένα μάτια ένοχος εσύ, για την επιτυχία και αποτυχία ένοχος εσύ, για το καλό και το κακό εσύ… για ένα μονάχα πράγμα δεν αισθάνθηκες ποτέ ένοχος, ότι καθημερινά δολοφονούσες της στιγμές της ζωής σου, που φοβισμένες και ντροπαλές σε ικέτευαν να ζήσεις λίγο γι αυτές πριν ο θάνατος γελάσει για την νίκη του…..

π.λίβυος 

3 σχόλια:

katerinaKrem είπε...

Με εκπλήσσετε συνεχώς με την προσέγγιση καιβαθιά γνώση που έχετε για τα ...μύχια των ανθρώπων. Που -μεταξύ μας- δεν είναι και τόσο μύχια. Αυτή η άτιμη η ενοχή που δρα σαν την υγρασία, αθόρυβα και ξεσκίζει τις ζωές μας... Τη βλέπεις, τη διακρίνεις όμως εσύ το βράδυ θα κτυπηθείς, γιατί δεν αντέδρασες με τρόπο καθαρό και συνεπή της μέσης ηλικίας σου -διάολε- και αφέθηκες στη μιζέρια, στη μικρότητα, στη βλακεία, στο χάσιμο της ζωής που περνά η άτιμη κι εσύ της επιτρέπεις να μη σου χαμογελά. Γνωρίζω ότι δεν απαντάτε σε σχόλια. Όμως, σας παρακαλώ, λάβετε υπόψη τη σκέψη μου. Σας ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! ΠΑΤΕΡΑ ΛΥΒΙΕ εχουμε μιλησει παλαιοτερα με μειλ αυτα που διαβασα υσχυουν απολυτως για μενα....βλεπετε εχω ιδεοψυχαναγκασμο....ονομαζομαι κατερινα μακριδου απο αλεξανδρουπολη..

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Ευχαριστώ...!