16 Μαΐ 2016

Περί Πανελληνίων...


Σας γέμισαν γνώσεις δίχως ζωή. Σας γέμισαν ενοχές για τα λεφτά που σκόρπισαν στα φροντιστήρια. Κι πάνω από όλα σας είπαν ότι κρίνεται το μέλλον σας, λες και μπορεί κανείς να γνωρίζει το μέλλον του κάθε ανθρώπου. 
Εγώ σου λέω, ότι είναι μονάχα κάποιες μαθητικές εξετάσεις. Δεν κρίνεται η ζωή σου, αλλά οι γνώσεις σου. Σου εύχομαι να επιτύχεις, μα κι εάν αποτύχεις, να θυμάσαι ότι οι μεγαλύτερες επιτυχίες κτίστηκαν πάνω σε αποτυχίες. Κι ένα τελευταίο. Το ξέρω, δε στο είπε κανείς, «ο Θεός κρατάει τις εκπλήξεις….»

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα. Δεν ξέρω ποιον άλλο να ρωτήσω ... Σας παρακαλώ πέστε μου, αν υποσχεθούμε κάτι στον Θεό και δεν κρατήσουμε την υπόσχεσή μας αυτή, θα μας τιμωρήσει? Αν, δηλαδή, έχουμε προσευχηθεί για κάτι πολύ πολύ σοβαρό και έχουμε υποσχεθεί να στερηθούμε κάτι πολύ σημαντικό για μας, αλλά δεν μπορέσουμε να το κάνουμε,θα μας τιμωρήσει μέσω αυτού που τον ικετέψαμε να μας βοηθήσει?
Ελπίζω να γίνομαι σαφής, να καταλάβετε τι εννοώ. Κι ελπίζω να μου απαντήσετε. Σας παρακαλώ ... Εσείς ξέρετε τόσα για τον Θεό, ξέρετε τόσα και για τους ανθρώπους ... Δεν γνωρίζει ο Θεός την καρδιά μας, δεν γνωρίζει και τις αδυναμίες μας? Σας παρακαλώ ... Πώς να τον παρακαλέσω να με συγχωρήσει που δεν μπορώ να κρατήσω όσα του υπόσχομαι?

Ανώνυμος είπε...

Καλές οι εξετάσεις αλλά όχι αυτοσκοπός .

Ανώνυμος είπε...

Εχω βρεθεί σε ανάλογη περίπτωση. Δεν ξέρει κανεις πως κρίνει ο Θεός αλλα για ένα είμαστε σίγουροι: Ειναι Θεός αγάπης!!! Σιγουρα λαμβάνει υπόψην την προσπάθεια μας!
Την αδυναμία σου να κρατήσεις μια υπόσχεση μετετρεψε την σε ένα σκαλοπάτι να έρθεις πιο κοντά του!ζητησε να σε δυναμώσει και να σου δώσει φωτιση! Αυτός ξέρει πως θα σε βοηθήσει και τι ειναι προς όφελος σου!εμεις οφείλουμε να προσπαθούμε !
Φιλικά , Γιωργος!