6 Νοε 2018

Οι μεγάλες αγάπες ζουν στην "σιωπή"....Οι μεγάλες αγάπες δεν έχουν μεγάλα λόγια. Τα λόγια χρειάζονται εκεί που ο ένας προσπαθεί να πείσει τον άλλο. Στην αγάπη δεν πείθουμε αλλά δίνουμε, όχι πράγματα αλλά εμάς. Η αγάπη δεν χρειάζεται εξηγήσεις γιατί ειναι βιώμα και εμπειρία, πέρα του λόγου. 
Κανένας λόγος δεν έδωσε απαντήσεις όσο μια αγκαλιά ή ένα φιλί. Γι αυτό κι οταν βρούμε τον άνθρωπο μας, το καταλαβαίνουμε, γιατί ένω του λέμε λίγα εκείνος νιώθει πολλά περισσότερα. Οση αγάπητική σιωπή αντέχεται μεταξύ σας, τόσο πιο μεγάλη αγάπη έχετε. "Όσο χρειαζόμαστε λόγια και έργα και χειροπιαστές αποδείξεις, σημαίνει ότι δε φτάσαμε στο βάθος και στην πληρότητα που αποζητάμε. Δεν έχουμε βιώσει τη σιωπή που τυλίγει δύο ανθρώπους σε θερμή οικειότητα". Αυτό βέβαια το γνωρίζουν όσο κανείς άλλος, οι εραστές του Απολύτου, του Θεού, γιατί ξέρουν οτι η προσευχή είναι η εμπειρία της πιο βαθιάς σιωπής που γίνεται Συνάντηση. Όταν πλέον δεν έχεις να πεις τίποτα, τότε αρχίζει να τα "λεει" όλα ο Θεός.

4 σχόλια:

alkistification είπε...

Λόγια αγάπης, σιωπής,σε μια εποχή ατελείωτης πολυλογίας.

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Τα ξέρουν και κάποιοι άνθρωποι που αγαπιούνται ανυπόκριτα και έχουν την τύχη να βρίσκονται στην ίδια συχνότητα μέσα στο σύμπαν,ανεξαρτήτου είδους σχέσης,φύλλου και ηλικίας.

Καλή μέρα με την αγάπη μου πρωτίστως, τον θαυμασμό και απεριόριστη την εκτίμηση μου

ευλογειτε είπε...

...και ο λόγος έχει τον λόγο του
και η σιωπή έχει τον δικό της'
γιατί όλα τα άπταιστα, τα ιδανικά,
τα υπέροχα,τα άπιαστα,
τα άφταστα, τα βαθύτερα του λόγου
τα ογκωδέστερα των συναισθημάτων,
δεν λέγονται '
όμως ακούγονται:
https://www.youtube.com/watch?v=6TeR1Gtr4Js&list=RDYEJFl9pzyo4&index=10

puressence74 είπε...

πατερα τα αρθρα σας ειναι βαλσαμο, ναι ισχυει οτι αυτη η σιωπη ειναι αγαπη, και εχει θερμη,και θελει και υπομονη και προσμονη για την τελειωση της. Και αυτος ο δρομος ειναι επωδυνος και δυσκολος......το λεω γιατι τον διαβαινω....Αγγελος