22 Απρ 2019

Για να αναστηθεί η νεκρή ζωή μας....


Το μόνο που χρειάζεται για να γίνει η αλλαγή στην ζωή μας είναι να πιστέψουμε οτι αυτό είναι δυνατόν να συμβεί. Να είμαστε ανοιχτοί στην αλλαγή, την προσπάθεια, τη χάρι και το θαύμα. Ο Χριστός ζητάει να έρθει στην ζωή μας, ως Νυμφίος εν μέσω της νυκτός. Ποια είναι αυτή η νύχτα που χρειάζεται φως; Μα ποια άλλη απο εκείνη της μοναξιάς και απογοήτευση μας, του φόβου και ανασφάλεια μας, των πάθων και όλων εκείνων των αυτοκαταστροφικών συνηθειών και αυτοματισμών μας. Ο Χριστός, μπορεί να αλλάξει την ζωή μας, εμείς το θέλουμε; Το πιστεύουμε οτι μπορεί να συμβεί; Δεν ζητάει, ούτε κοιτάει, μήτε ασχολείται με το παρελθόν μας, όσο άστοχο ή ένοχο κι αν ήταν. Μονάχα το παρόν μας θέλει με σκοπό να το αναστήσει. Ας γίνουμε λοιπόν φίλοι του Νυμφίου, ας αγαπήσουμε τον εαυτό μας πιστεύοντας στις αλλαγές που μπορούν να συντελεστούν στην νεκρή ζωή μας. Για να αναστηθούμε χρειάζεται να το πιστέψουμε. Να ελπίσουμε οτι τα όνειρα, οι επιθυμίες, η ίδια η νεκρή ζωή μας μπορεί να αναστηθεί. Μην βασανίζεστε για το χθες, αρκεί να εστιάσουμε στο σήμερα και να αποφασίσουμε την σταύρωση και Ανάσταση μας. Ιδού ο Νυμφίος έρχεται.

5 σχόλια:

Clipping είπε...

Thank you so much for the detailed article.Thanks again.

Ανώνυμος είπε...

Και είναι τόσο μεγάλη η αγάπη του Χριστού που κάνει τα πάντα για να ανοίξουν τα μάτια μας και να ζήσουμε την Ανάσταση και να έρθουμε ακόμη πιο κοντά του...ακόμη και όταν ολα δειχνουν το αδιεξοδο , εκεί παραμιλας μόνος σου σε ενα διάδρομο και λες "άσε το Θεό να σε προστατεύσει και μην κάνεις του κεφαλιού σου"...Και εκεί έρχεται η Ανάσταση και αντιλαμβάνεσαι ότι ο τροπος που σκέφτεται Εκείνος δεν έχει καμια σχέση με τον δικό μας...Και ευτυχώς δηλαδή ...Δόξα το Θεό!!!...Καλή Ανάσταση σε όλους μας!!!

Unknown είπε...

Πατέρα Χαράλαμπε,
Θέλω να σας εκφράσω το θαυμασμό μου και τη χαρά μου για το χάρισμα που σας έδωσε ο Θεός να συνδέετε με πολύ αποτελεσματικό τρόπο το ευαγγελικό μήνυμα με την καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου και ιδιαίτερα των "πελαγωμένων"νέων. Είθε ο τρόπος που επικαιροποιετε το Ευαγγέλιο και το παρουσιάζετε στους ανθρώπους της εποχής μας με τόση επιτυχία να παρακινήσει και πολλούς συναδέλφους σας να σας μιμηθούν. Εγώ κάνω το εξής απλό: δημοσιεύω κάθε καινούργια ανάρτησή σας στους φίλους μου του fb.
Με σεβασμό και βαθιά εκτίμηση.
Πέτρος Ανδριώτης

Γιάννης είπε...

Την ώρα της Ανάστασης του Ιησού ας μείνουμε σιωπηλοί να ακούσουμε το μήνυμα που στέλνει στον καθένα από εμάς ο Θεός! Όχι μεγάλα λόγια και ευχές! Όχι κροτιδες και βεγγαλικά για ένα τεχνητό φως, για μια τεχνητή χαρά! Σιωπή για να ακούσουμε το θέλημα Του, για να κάνουμε μια καινούργια αρχή, αφήνοντας τα βαρίδια του παρελθόντος μας στην άκρη!
Σιωπή για να ακούσουμε την ταφόπλακα να κινείται... Σιωπή για να ακούσουμε τους αγγέλους να ψάλλουν το "Χριστός Ανέστη"!

π. ΛίΒυος είπε...

Χριστός Ανέστη!!! Εύχομαι κάθε καλό, σας ευχαριστώ για την παρουσία σας.