16 Φεβ 2020

Το περιοδικό και η υποκρισία...


Πρωινό ταξίδι με τρένο. Δυο κυρίες κάθονται στα μπροστινά από μένα καθίσματα. Άγνωστες μεταξύ τους. Ωστόσο σε λίγα λεπτά έχουν αρχίσει να ανταλλάσσουν πληροφορίες και να στήνουν μια χαριτωμένη συζήτηση. 
Κάποια στιγμή η νεότερη σε ηλικία προτείνει στην άλλη, να διαβάσει ένα περιοδικό που κρατούσε. Από εκείνα που ασχολούνται με την showbiz για να εισπράξει μια αυστηρή απάντηση για το πόσο απαίσια είναι αυτά τα περιοδικά και ότι δεν πρέπει να ασχολούμαστε με κουτσομπολιά. 

Θα πρέπει να πέρασε κανένα μισάωρο. Η νεαρή κυρία απολαμβάνει ένα όμορφο ήσυχο ύπνο. Η μεγαλύτερη ρίχνει ματιές για να βεβαιωθεί ότι όντως η συνεπιβάτης της έχει κοιμηθεί. 
Αφού βεβαιώθηκε, με ένα πολύ ήσυχο και διακριτικό τρόπο παίρνει το κουτσομπολίστικο έντυπο που πριν απο λίγο με οργή αποστρεφόταν και επιτημούσε την συνεπιβάτιδα της που διάβαζε, και αρχίζει να το ξεφυλλίζει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και περιέργεια. 
Τελικά πόσο μας αρέσει να κρυβόμαστε. Να φαινόμαστε κάτι άλλο από εκείνο που στην πραγματικότητα είμαστε. Πόσο δύσκολο είναι να αποδεχθούμε, οτι μέσα μας ταυτοχρόνως συνυπάρχουν ο ενήλικος με το παιδί, ο ώριμος με τον ανώριμο, ο σκεπτόμενος με τον συναισθηματικό, ο άγιος με τον αμαρτωλό....Πόσο δύσκολο είναι να αποδεχθούμε το σύνολο της ύπαρξης μας, δηλαδή ότι όσο φως είμαστε άλλο τόσο σκοτάδι κουβαλάμε. Οτι τα δάκρυα μας έχουν νερό και αλάτι...

3 σχόλια:

π. Χρήστος Μπάρδης. είπε...

Πολύ ωραίο. Μπράβο πάτερ.

Ανώνυμος είπε...

Στον αντίποδα, πάτερ, αυτού που ευστόχως σχολιάζετε και επειδή έχω δει ότι είστε οπαδός του καλού και ποιοτικού κινηματογράφου, μη χάσετε την ταινία ''Μια κρυφή ζωή''. ΄Ενα αριστούργημα! Συμφωνώ απόλυτα με το σχολιασμό της ταινίας από τον κο Απόστολο Δοξιάδη https://antifono.gr/%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%ba%cf%81%cf%85%cf%86%ce%ae-%ce%b6%cf%89%ce%ae/

Οι περισσότεροι κριτικοί την ''έθαψαν'', γιατί προφανώς δεν κατάλαβαν τίποτα...
Να είστε καλά και καλή συνέχεια στο έργο σας.

Ανώνυμος είπε...

Κάνεις μας δεν είναι δυνατόν να παραδεχθεί και να αποδεχθεί ότι είναι μία διχασμένη προσωπικότητα.

Το πρόβλημά μας όμως δεν είναι αυτό• είναι η ολιγοπιστία μας.

Ιωάννης