9 Απρ 2020

Ξέρεις γιατί γκρινιάζεις όλη μέρα;

Ξέρεις γιατί γκρινιάζεις όλη μέρα;
Ξέρεις γιατί μαυρίζεις τις ψυχές των άλλων ανθρώπων με τη θλίψη και την παράνοια σου; Ξέρεις γιατί τρώγεσαι με τα ρούχα σου και τα βάζεις με όλους εκτός από την κενά που κουβαλάς μέσα σου; 
Γιατί πολύ απλά δεν θάβεις τους νεκρούς σου. 
Γιατί κάποιοι άνθρωποι με οργανωτικότητα και θυσία φρόντισαν να μην γίνεις Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ κ.ο.κ 
Γιατί όταν εσύ βρίζεις και μαλώνεις, μαυρίζεις και γκρινιάζεις, φέρεις την συντέλεια του κόσμου και ότι κακό, κάποιοι άνθρωποι φροντίζουν να μην πεθάνεις εσύ και τα παιδιά σου. Και μάλιστα θυσιάζοντας την δική τους υγεία. 
Γιατί εάν εκείνοι δεν φρόντιζαν τώρα δεν θα είχες την πολυτέλεια να είσαι στο καναπέ και το ωραίο πληκτρολόγιο σου γκρινιάζοντας, αλλά θα ήσουν στα νεκροτομεία και στα κοιμητήρια. 
Και όταν μυρίζει θάνατος τα πάντα καλύπτει η σιωπή και όχι η εγωιστική φλυαρία. Εκεί δεν υπάρχουν θεωρίες και ιδέες. Εκεί θάβεις με άλαλους στεναγμούς. 
Ας πάτε να πείτε για αυστηρά μέτρα, διαβολικά τσιπάκια, συνωμοσίες, ηχεία και ότι άλλο, στους χιλιάδες νεκρούς κι αυτοί θα σας δικάσουν για την αχαριστία σας. 
Γι αυτό πείτε ένα δόξα τω Θεω, ένα ευχαριστώ στο Θεό και τους ανθρώπους που παλεύουν καθημερινά για εμάς όλους. 
Έχουμε πραγματικές έγνοιες πέρα από την εγωπαθή γκρίνια σας. Την έγνοια των ανθρώπων που κατα χιλιάδες πεθαίνουν σε όλο το πλανήτη, την έγνοια των γονέων μας, των γερόντων, των ευπαθών ομάδων, των αστέγων και μοναχικών ανθρώπων, ανέργων και πεινασμένων, των γιατρών και νοσηλευτών που δίνουν μάχη για τις ζωές μας. 
Τώρα μονάχα ένα πράγμα πρέπει να μας ενδιαφέρει, όλοι μαζί να σώσουμε τη ζωή. Να μην πεθάνει κανείς ή οι λιγότεροι. Γιατί όταν σώζεις μια ζωή κοινωνάς τον Θεό ολάκερο.

9 σχόλια:

Unknown είπε...

Ότι καλύτερο και αληθινό έχω διαβάσει τον τελευταίο μήνα. Σας ευχαριστώ πολύ π.Χαράλαμπε.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ μαζί σας πάτερ μου ότι τώρα μόνο ένα πράγμα πρέπει να μας ενδιαφέρει, δηλαδή όλοι μαζί να σώσουμε τη ζωή.

Όμως με όλον το σεβασμό και την αγάπη στο πρόσωπό σας, διαφωνώ που προτείνετε ως σωτηρία ζωής όλο αυτό που γίνεται.

Ο κόσμος γκρινιάζει γιατί δεν μετέχει της όντως Ζωής πάτερ μου Χαράλαμπε.

Οδεύοντας προς την Μεγάλη Εβδομάδα και την Αγία Ανάσταση, το θέμα και η έγνοια μας δεν πρέπει να είναι να μη πεθάνει κανείς, αλλά να αναστηθούμε εν Χριστώ όλοι μας εκ των νεκρών. Έτσι θα εκτιμήσουμε την ζωή, τους συνανθρώπους μας και όλες τις άλλες αμέτρητες δωρεές του Χριστού μας.

Ιωάννης

ευλογειτε είπε...

Με αυτό το κείμενο,
πάτερ μου,
σκότωσες τον ιό της γκρίνιας,
κι έσπειρες ευγνωμοσύνη για τοσα και τόσα
που διαφεύγουν των περισσοτέρων,
βγάζουν μόνο σε αδιέξοδα
και σερβίρουν πλαστικό χριστιανισμό!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίος λόγος πάτερ. Όμως δεν απαντάτε στα κρίσιμα ερωτήματα:
1.Γιατί δεν μπορούμε να λειτουργηθούμε ή να προσκυνήσουμε με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και προφύλαξης;
2.Γιατί μπορώ να πάω στο σούπερ μάρκετ και στη λαϊκή αλλά όχι στην Εκκλησία;
3.Το ένα είναι απαραίτητο και δεν ¨κολλάει", ενώ το δεύτερο είναι όχι και τόσο σημαντικό και βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία;
Δύο μέτρα, δύο σταθμά...
Και επίσης ξεχνάτε πως δεν υπάρχουν μόνο η Ιταλία και η Ισπανία αλλά και οι τόσες άλλες Ορθόδοξες χώρες που δεν δέχθηκαν να ταυτίσουν την Εκκλησία με θέατρα και κινηματογράφους και να την κλείσουν.
Θα μας απαντήσετε με το χέρι στην καρδιά ή θα γράφετε μόνο ωραία κατά τα άλλα λόγια που όμως δεν αγγίζουν την ουσία του προβλήματος. Ζητώ την ευχή σας και αναμένω...

Unknown είπε...

Πατέρα ευχαριστούμε για αυτο τα αληθινα λογια που καθαριζουν το μυαλο μας απο τους περιεργους λογισμους των ημερων...🙏🏻

Φωτεινή Ανδρικοπουλου είπε...

Πνευματική γενναιότητα!
Απαιτήθηκε για να δοθεί;

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχει κατι που συμβαινει σ αυτο τον κοσμο χωρις την αδεια του Θεου? πεφτει ενα φυλλαρακι χωρις την αδεια Του?Γιατι λοιπον δεν δεχομαστε αυτο που Εκεινος επετρεψε να βιωνουμε?Γιατι δεν λεμε ο καθενας μας "εγω φταιω Κυριε για οτι συμβαινει"?Γιατι δεν παραδειγματιζομαστε απο τον Αγιο Νικηφορο τον Λεπρο που τυχαια τον ειχε ακουσει ο π.Ευμενιος Σαριδακης να λεει στην προσευχη του"εγω ο κλεφτης, εγω ο ψευτης, εγω ο πορνος, εγω ο μοιχος συγγνωμη σου ζητω"?Μηπως ειχε κανει ο Αγιος αυτες τις αμαρτιες?'Η επαιρνε τις αμαρτιες των αλλων πανω του?Γιατι επετρεψ ε ο Θεος αραγε να βγουμε ολοι εξω απο τις εκκλησιες? Ποσοι αραγε βιωνουμε Ανασταση πραγματικα καθε χρονο κ ποσοι το εχουμε ταυτισει μονο με τη σουβλα, το γλεντι κ τα ανοητα βεγγαλικα? Και τελικα ας μην ξεχναμε οτι τον Προφητη Ηλια ο Θεος τον Κοινωνουσε προ Χριστου πανω στην κορυφη του βουνου στελνοντας του εναν κορακα που του πηγαινε καθημερινως αρτο κ κρεα!Μηπως δεν μπορει να κανει το ιδιο και για μας να στειλει Αγγελο Του να μας κοινωνησει οπου ειμαστε?

Ανώνυμος είπε...

Προς τον ανώνυμο 1:20
Χριστός Ανέστη αδελφέ!
Κατά τα λεγόμενα σας, μπορεί να υπάρξει δικτατορία, φασισμός, πόλεμος, αδικία κλπ χωρίς την άδεια του Θεού; Όχι (και έτσι είναι). Άρα να τα δεχθούμε, να πούμε "εγώ φταίω Κύριε για ό,τι συμβαίνει" και να μην κάνουμε τίποτα άλλο;
Η μετάνοια και η ανάληψη προσωπικής ευθύνης είναι το πρώτιστο. Η μετάνοια και η προσωπική ευθύνη θα πρέπει όμως να έχουν καρπούς, να σαρκώνονται στην πράξη και όχι στη θεωρία. Αυτό που γράφετε, και το υποστηρίζουν δυστυχώς πολλοί, είναι ένας μονοφυσιτισμός που αρνείται στην πράξη την ανθρώπινη υπόσταση του Χριστού.
Γιατί όταν αρρωσταίνετε πηγαίνετε στο γιατρό και παίρνετε φάρμακα; Δεν μπορεί ο Θεός που επέτρεψε την αρρώστια να σας κάνει καλά;
Γιατί εργάζεστε, αγωνίζεστε κλπ, ακόμα και στην Εκκλησία γιατί πηγαίνετε; Δεν μπορεί ο Θεός να ενεργήσει στην κάθε ανάγκη και πρόβλημα χωρίς την ενέργεια του ανθρώπου;
Ο Προφήτης Ηλίας, η Οσία Μαρία ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις που δεν αποτελούν κανόνα αλλά εξαίρεση. (Φαντάζομαι ότι δε νηστεύετε και δεν ασκείστε όπως η Αγία Μαρία ή ο Προφήτης Ηλίας, όπως κανένας από εμάς)
Η Εκκλησιαστική ιστορία, απεναντίας, δείχνει ως κανόνα το πως λειτούργησαν Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας αλλά και ο πιστός λαός σε αντίθεες αποφάσεις και διατάγματα Αυτοκρατόρων. Αυτό που συμβαίνει είναι αντίθεο. Να μπορούμε να πάμε σχεδόν παντού (λαϊκές, σούπερ, τράπεζες, κλπ), αλλά όχι στον Εσταυρωμένο, στον Επιτάφιο, να κοινωνήσουμε και να Λειτουργηθούμε έστω με τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης όπως στα προηγούμενα.
Και πάλι Χριστός Ανέστη!

Ανώνυμος είπε...

Χαίρετε, πάτερ.Την ευχή σας.

Τώρα να μην γκρινιάξω που σήμερα βγήκαν χιλιάδες άτομα συγκεκριμένης οργάνωσης να διαδηλώσουν την εργατική Πρωτομαγιά αψηφώντας τελείως τα απαγορευτικά μέτρα και χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς... Γιατί να μην μπορούν και οι χριστιανοί να γιορτάσουν έτσι τον Επιτάφιο, δεν κατάλαβα... Αν το έκαναν αυτό χριστιανοί στον Επιτάφιο με μάσκες και τηρώντας την απόσταση ενός μέτρου, θα είχαν πέσει όλοι αυτοί να τους λιντσάρουν...

Να 'στε καλά.