20 Μαΐ 2020

Η θεραπεία είναι ένα ταξίδι.......


Μην ακούς τον λογισμό που ακυρώνει κάθε προσπάθεια σου και λέει ότι "όλα τα κάνεις χάλια". Δεν είναι έτσι. Τα πας αρκετά καλύτερα από ότι πιστεύεις. Απλά οι αλλαγές στην ζωή γίνονται αργά και σχεδόν αδιόρατα.
Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με κάτι θαυμαστές και χαρισματικές περιπτώσεις. Αυτές είναι ένα ελάχιστο ποσοστό στο κόσμο. Οι υπόλοιποι θα αλλάξουμε, εάν το θέλουμε με την βοήθεια του Θεού και θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα μας αργά, σταθερά, επίμονα και σε βάθος χρόνου.
Το ότι δεν συμβαίνουν αμέσως θεαματικές αλλαγές δεν σημαίνει ότι δεν αλλάζουμε. Κάθε μέρα κι' ένα βήμα πιο κοντά στο φως του τούνελ είμαστε.
Η ζωή και η θεραπεία των παθών μας, είναι ένα ταξίδι με πολλούς και διαφορετικούς σταθμούς. Να χαίρεσαι αυτό το ταξίδι με τις νίκες και ήττες του. Φτιάξε την βαλίτσα και ξεκίνα, ο Θεός ευλογεί τους «τρελούς» που τολμάνε.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποσο φανερα το Αγ. Πνευμα φωτιζει εναν κληρικο εναν αδελφο την ωρα που το χρειαζεσαι. Ευχαριστουμε. Χριστος Ανεστη.

Esmeralda* είπε...

δεν το είχα σκεφτεί ως τώρα... πως η τρέλα της τόλμης ... είναι πραγματική ευλογία.... πως όταν όλοι οι άλλοι σου έλεγαν πως δε θα το τολμούσαν ποτέ... εσύ... απλά θεωρούσες οτι υπερβάλλουν και οτι δεν είναι κάτι τόσο τρομερό... Αν αυτός ο τρόπος σκέψης δεν ειναι ευλογία...τοτε αλήθεια τι είναι ευλογία? ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ*

Ανώνυμος είπε...

ου μετά παρατηρήσεως έρχεται, παπά Χαραλάμπη μου.
Βάστα γερά, να μας δίνεις λόγο παρακλήσεως.
Γεια σου, χαρά σου, παπά μου λεβέντη!

χριστακης χαραλαμπους είπε...

Έκανα ένα ταξίδι.Μετά ήρθα πίσω και σε 15 μέρες μας έκλεισαν στο σπίτι.Αυτό και αν ήταν θεραπεία..αλλά πάτερ οι λογισμοί έρχονται όταν σκεφτόμαστε αυτό που τολμήσαμε να κάνουμε..η θα κάνουμε..αυτό το υπέροχο..το επαναστατικό..το πρωτοποριακό για τον δικό μας χαρακτήρα και μας λένε ότι θα αποτύχουμε..ότι σίγουρα αύριο θα χάσουμε δουλειές..και θα μείνουμε άφραγκοι και όλες οι προσευχές θα αποδεχθούν άσκοπες.

Φωτεινή Ανδρικοπουλου είπε...

Μα είναι θαυμαστός και χαρισματικός ο παρηγορητικός και ελπιδοφόρος λόγος σας, για μας που βιώνουμε το ταξίδι του πόνου.
Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστούμε πολύ, Πατέρα Χαράλαμπε,
εμείς όλοι "οι τρελοί" συνοδοιπόροι. :)

kymvalon alalazon είπε...

Υπέροχο παπα Λίβυε

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κάποιες να'ναι θαυμαστές και χαρισματικές περιπτώσεις;
Γιατί ο θεός κάνει διακρίσεις;