19 Ιουν 2020

Δεν υπάρχουν "τυχαία" παιδιά.....


Μπορεί να υπάρχουν «τυχαίοι γονείς» αλλά όχι τυχαία παιδιά. Μπορεί οι γονείς σου να μην σε είχαν στα σχέδια τους, να τους «έτυχες» αλλά ο Θεός σίγουρα σε είχε στα σχέδια του. Για τον Θεό δεν υπάρχει τύχη αλλά Πρόνοια. Οπότε κράτα αυτό, ότι δεν είσαι τυχαίος, δεν είσαι πεταμένος στην μέση του πουθενά, δεν προέκυψες απλά από ένα λάθος ή μια λάθος στιγμή. Δεν είσαι το λάθος μιας ζωής. 

Ο Θεός τα "λάθη" τα κάνει ευλογίες και ευκαιρίες. Είσαι μοναδικός για Εκείνον, είσαι κομμάτι του σχεδίου Του για την δημιουργία και Βασιλεία Του. Ήθελε να έρθεις στην ύπαρξη γι’ αυτό και δεν θα σε αφήσει να χαθείς. 

«Τη μέρα που γεννήθηκες δεν σού ‘κοψαν τον ομφάλιο λώρο ούτε σε πλύναν με νερό για να σε καθαρίσουν, δεν σ’ έτριψαν με αλάτι ούτε σε σπαργάνωσαν. Κανένα μάτι δεν σε λυπήθηκε [...] αλλά σε πέταξαν στα χωράφια, όταν γεννήθηκες, χωρίς για τη ζωή σου να νοιαστούν. Εγώ πέρασα από κοντά σου, σε είδα να κυλιέσαι μες στο αίμα σου, κι έτσι στην κατάσταση που βρισκόσουνα σου είπα: Ζήσε!». Προφήτης Ιεζεκιήλ

13 σχόλια:

ευλογειτε είπε...

Συμβαίνει λοιπόν,
η αγιότης να κτίζεται σε μερικούς
-ιδανική περίπτωση-
από τα γεννητούρια τους!
Προκατασκευασμένη από τον Θεό,
προγνωρισμένη,
αλλά μόνο με την σύμφωνη γνώμη
της ελεύθερης βούλησής μας.
υγ,Εύγε γιατην φωτογραφία'
θα την ζήλευαν και άγγελοι
που πετούν όντως στα σύννεφα!

Ανώνυμος είπε...

Γράψτε κάτι για το προσφυγικό πατηρ Λίβυε. Η κοινωνία "βράζει". Τι να κάνουμε εμείς ως Χριστιανοί με τόσους ανθρώπους που ήρθαν μαζικά στην χώρα μας ξαφνικά και μέχρι και μαχαίρια βγάζουν εδώ που μένω?

Unknown είπε...

Χαίρετε!
Πιστεύω πως καθετί έχει το λόγο του και το σκοπό του.
Για καθετί που γίνεται και για καθετί που δεν γίνεται υπάρχει η Πρόνοια του Θεού.
Εκείνος ξέρει καλύτερα.
Εμείς βλέπουμε μικροσκοπικά και αποσπασματικά τη ζωή μας

Σας ευχαριστούμε πολύ για τις αλήθειες που χρειάζεται να θυμόμαστε καθημερινά.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη, με όλο το σεβασμό, επειδή το έχω ξαναδεί νομίζω σε παλαιότερο ποστ αυτό το σχόλιο, τι να γράψει ο πάτερ Χαράλαμπος για το προσφυγικό;;; Δεν είναι πολιτικός να εκφράζει πολιτικές θέσεις, να απευθυνθείτε στην αστυνομία, φαντάζομαι θα σας πει, αν κινδυνεύετε, όπως θα σας έλεγε ο καθένας.

Ανώνυμος είπε...

Έχω ακούσει περίεργα πράγματα για το προσφυγικό από διάφορους ιερείς γι'αυτό ρωτάω και τον πατηρ Λίβυο.

Ανώνυμος είπε...

Μπορει να γραψει ενας Χριστιανος να τους θελει , να μην του θελει τους προσφυγες: Να θελει την απελαση τους; Να παρει κανεναν απ'αυτους στο σπιτι του να τον περιθαλψει; Να φυγει απ'την πατριδα του να μεινουν αυτοι; Οπου κι αν πας γι'αυτο το θεμα(προσφυγικο) μιλαει ο κοσμος αλλα οι Ιερεις μας δεν μιλανε καθολου απ'οτι εχω διαπιστωσει.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη, αλλά και πάλι δε βρίσκω τι μπορεί να σας πει ένας ιερέας γι' αυτό το θέμα. ΄Ενας ιερέας θα σας πει εάν θα πάρετε ή όχι έναν πρόσφυγα στο σπίτι σας...;;; Επειδή κάποιοι έγιναν ιερείς δε σημαίνει ότι μιλάνε και ορθά. Να κάνουμε κι εμείς τις επιλογές μας με τους ιερείς, όπως κάνουμε επιλογές σε πολλά άλλα θέματα της ζωής μας' άνθρωποι είναι κι αυτοί και κάνουν λάθη. Εκτός από τον πατέρα Λίβυο, υπάρχουν και άλλοι πολύ αξιόλογοι ιερείς στο διαδίκτυο, όπως ο Ν. Λουδοβίκος, ο Βαρνάβας Γιάγκου και άλλοι, όπως ο Ηλίας Λιαμής που δεν είναι ιερέας, αλλά θεολόγος. Λίγοι, αλλά καλοί. Προσωπικά αυτούς παρακολουθώ.
Τέλος πάντων, έχουμε ξεφύγει από το θέμα της ανάρτησης.
Να είστε καλά με υγεία και δύναμη

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι πρόσφυγες, αυτό είναι το θέμα... Το ιστολόγιο του Πατρός Λίβυου δεν είναι πολιτικό, αλλά οι Χριστιανοί ζούμε μέσα στην κοινωνία και όχι σε έναν ιδεατό κόσμο. Ευχαρίστως να βοηθήσουμε τον οποιονδήποτε άνθρωπο βρίσκεται σε ανάγκη, χωρίς κανένα περιορισμό. Αλλά στην περίπτωσή μας έχουμε διαφορετική κατάσταση... Μιλάμε για πολιτικά σχέδια και φυσικά για στάσεις που κρατάει το Ελληνικό κράτος οι οποίες προσωπικά δεν με εκφράζουν. Το ερώτημα είναι: Τι στάση να κρατήσουμε εμείς ως Χριστιανοί? Η απάντηση που θα έδινα εγώ: Όταν καταπατώνται τα δικά μου δικαιώματα και η ακεραιότητά μου, και η ελευθερία μου να ασκώ τα θρησκευτικά μου καθήκοντα, σε μια τέτοια περίοδο αναταραχών, και όταν δεν έχω τα στοιχειώδη, πρέπει να παλέψω με κάθε τρόπο για την ζωή μου. Ειρηνικά, με προσευχή. Όταν και άμα τα πράγματα είναι τόσο σοβαρά που να απειλείται η ελευθερία μου να προσέρχομαι στον Ιερό Ναό, όταν φοβάμαι να βγώ στον δρόμο, και δεν μπορώ να κυκλοφορώ ελεύθερος, τότε πρέπει να υπερασπιστώ το δικαίωμα μου στην ζωή, το οποίο το έδωσε απλόχερα ο Κύριος σε όλους μας ανεξαιρέτως, δικαίους ή αδίκους.Και βεβαίως σε ακραία περίπτωση, να υπερασπιστώ την Πίστη μου πρώτα και ύστερα την Πατρίδα μου, όπως οι αρχαίοι ημών πρόγονοι το 1821 και το 1940. Και οι Ιερείς μας άνθρωποι είναι, με ελατώμματα και πάθη, παρά την Χάρη της Ιερωσύνης... Ας μην περιμένουμε μόνο συμβουλές από εκείνους, αλλά ας εμπιστευθούμε και τον Κύριο. Μακάρι να μας βοηθήσει σε αυτά τα πολύ δύσκολα χρόνια, Αμήν!

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλαδα τελειωσε απ'την δεκαετια του '90 και το πρωτο κυμα των αλλοδαπων , Αλβανων , Ρωσοποντιων και λοιπων. Ρωτηστε στις περιοχες που εγκατασταθηκαν , κατελαβαν στην ουσια και θα μαθετε πολλα , παρα πολλα.. Τελος παντων , ο Θεος μαζι μας γιατι η κατασταση ειναι δυσκολη κι επικινδυνη. Καλη δυναμη.

Ανώνυμος είπε...

Ας κοιτάξουμε ο καθένας να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί από τη θέση που βρίσκεται. Οι καταστάσεις πάντα κάπως ήταν. Ακούστε στο utube τον πατέρα Χαράλαμπο. Εστιάστε στο θετικό λόγο του παρόντος ιστολογίου που ακόμα και όταν περιγράφει την πραγματικότητα, στο θετικό εστιάζει, και στο λόγο των άλλων ιερέων που σας πρότεινα, αν θέλετε. Είναι πραγματικά όλοι τους δώρα του Θεού στη ζωή μας.
Καλή δύναμη

Ανώνυμος είπε...

Να ζουμε καθε στιγμη ευγνωμονωντας Τον. Αφου μας ειπε να ζησουμε. Τα υπολοιπα Εκεινος θα τα προνοησει.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρετε, πάτερ.
Εγώ πάλι στενοχωρήθηκα πάρα πολύ αυτές τις μέρες με τα γεγονότα με την Αγια-Σοφιά, αλλά μου έδωσε πολλή δύναμη αυτή η συνέντευξη του κου Ράμφου, που τονίζει ότι ''το πνεύμα του Θεού δεν υποτάσσεται''. Εξαιρετικά τα λόγια του! https://www.iefimerida.gr/ellada/stelios-ramfos-synenteyxi-agia-sofia-erntogan
Θα ήθελα να διαβάσω κι ένα δικό σας κείμενο για αυτό το θέμα, όπως όλα τα εμπνευσμένα κείμενά σας που ανεβάζετε σ' αυτο το μπλογκ.
Ευχαριστώ πολύ

Ανώνυμος είπε...

Ισως ο παππουλης δεν εχει εντοπισει το προβλημα. Περιεργο , γιατι οι Ιερεις ακουνε πολυ κοσμο.