26 Αυγ 2020

Δεν θα μας "κρίνει" ο φόβος μα η Αγάπη....



Η σχέση μας με τον Θεό δεν καθορίζεται από το φόβο ή την απειλή. Δεν πάω στον Χριστό για να μην πάω στην κόλαση ή για να κερδίσω τον παράδεισο. Όπως δεν αγαπώ τον πατέρα ή την μητέρα μου, για να μου γράψουν το σπίτι τους.
Ο Χριστός είναι ο δρόμος μου, είναι το φως και η ζωή μου. Ο έρωτας και η αγάπη της ύπαρξης μου. Αυτόν ζητώ και όχι τα δώρα Του.
Κάνω άσκηση και προσπαθώ να βάλω στην ζωή μου τις εντολές Του, την αγάπη, την κατανόηση, την ταπείνωση και συγνώμη κ.α όχι γιατί πρέπει, μα γιατί έτσι νιώθω ότι μεγαλώνω, ωριμάζω, πλαταίνω, αυξάνω, κοινωνώ και σώζομαι. Γίνομαι ολόκληρος όπως με «ονειρεύτηκε» ο Θεός.
Αποφεύγω την αμαρτία όχι γιατί θα με τιμωρήσει ο Θεός, αυτό δεν θα γίνει έτσι κι αλλιώς, μα διότι δεν θέλω να χαλάσω την σχέση μαζί του, δεν αντέχω να ζω δίχως την γλύκα της παρουσίας Του.
Δεν είναι ότι φοβάμαι αλλά ότι με πονάει η Απουσία Του. Όταν τα κάνω θάλασσα κι Εκείνος κρύβεται για να με μάθει να κολυμπάω, εγώ ματώνω και μου λειπει πολύ. Όπως ο Άγιος Σιλουανός που είχε γευτεί την παρουσία του Χριστού και μετα έκλαιγε και έλεγε, «δεν μπορώ Χριστέ μου να ζήσω δίχως να σε βλέπω και να σε ζω, έλα, έλα ξανά».
Ένα πράγμα δεν πρέπει να ξεχάσουμε βαδίζοντας προς τον Χριστό, ότι δεν θα κριθούμε από τα λάθη ή αμαρτίες μας, δεν θα κριθούμε από το φόβο που νιώσαμε για τον Θεό αλλά από το πόσο βαθιά τον αγαπήσαμε.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα γράφετε πάτερ. Όμως φοβάμαι πολύ και για σας και για όλους. Ο διάβολος ζητά να μας καταπιεί. Μην κάνετε τα ίδια λάθη... Έξω από την εκκλησία δεν υπάρχει σωτηρία

Ανώνυμος είπε...

Πατερα Λιβυε μην παραιτηθειτε κι εσεις απ'τον κληρο οπως ο Κονανος. Που θα στηριχτουμε μετα , ποιον θ'ακουμε , πως θα γαληνευουμε?

Σωκράτης Σ. είπε...

Πολύ με προβληματισε η ανάρτησή σας για τον (π.) Κονάνο. Ίσως να φταίει η υπερβολική προβολή, ίσως οι πολλοί έπαινοι, ίσως ότι στηριζομαστε και πιστεύουμε πιο πολύ τους ανθρώπους παρά στον ίδιο τον Θεό! Ο Θεός να ελεήσει τον αποσχηματισθεντα λειτουργό του φρικτου θυσιαστηριου Του κι εμάς μαζίμ

Ανώνυμος είπε...

Χαίρετε.
Από πού προκύπτει ότι η παρούσα ανάρτηση είναι για τον Α. Κονάνο; Αν είναι όντως για κείνον, δεν το κατάλαβα. Επειδή δεν έχω Fb και δεν ασχολούμαι με τα σόσιαλ, από εδώ έμαθα για τον Κονάνο και για τον αποσχηματισμό του. Νομίζω όμως ότι πρέπει να σταθούμε στην ανάρτηση και όχι σε προσωπικές αποφάσεις του καθενός...

Κρητικός είπε...

Πατέρα Χαραλαμπε, ο λόγος σου μας οδηγεί ολοένα και πιο κοντά στην αγκάλη του Χριστού....σε ευχαριστούμε.

π.λιβυος είπε...

Ζητώ συγνώμη που δεν έχω τον χρόνο να απαντώ στα μήνυμα σας. Όμως τα διαβάζω όλα. Εύχομαι και σας ευχαριστώ για την συμμετοχή και στήριξη σας.
Ο Θεός να ευλογεί και ομορφαίνει την ζωή σας.