22 Οκτ 2020

Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν για τον Χριστό.....


Σήμερα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος. Ο λόγος; Έλαβα ένα μήνυμα που μου γνωστοποιούσε ότι ο Θεολόγος καθηγητής του 1ου Πρότυπου Λυκείου Θεσσαλονίκης κ. Τσιρέβελος Νικόλαος, στα πλαίσια του μαθήματος του, έδωσε σε μαθητές της Α΄Λυκείου δυο μικρά κείμενα μου με τα οποία ζητούσε να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν ζωγραφιές, ποιήματα και διηγήματα. Το αποτέλεσμα ήταν θαυμαστό.
Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον καθηγητή κ. Τσιρέβελο που επέλεξε τα ταπεινά κείμενα μου ώστε να εμπνεύσει τα παιδιά της Α΄Λυκείου σε ένα γόνιμο προβληματισμό και τόσο θαυμαστή δημιουργία. Ευχαριστώ όμως και συγχαίρω και τα παιδιά μας, που μέσα από τα κείμενα εξέφρασαν την ομορφιά που κρύβουν μέσα τους. Γιατί πάντα ένας ήχος, μια εικόνα, ένα κείμενο, γίνεται αφορμή να φανερωθεί αυτό που ήδη υπάρχει μέσα μας. Και στους μαθητές αυτούς όπως θα δείτε υπάρχει πολύ φως και Θεός.
Δείτε τι δημιούργησαν τα παιδιά στα linκs που παραθέτω…..

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι κι εγώ με την χαρά σας πατέρα.
Ευκαιρία μιας και σας διαβάζουν νεαρές ηλικίες να μάθουν της σκέψεις Αγίων ανθρώπων . Να διαβάσουν τι είναι η προσευχή και πως αυτή διατυπώνεται πρώτα στην συνείδηση και μετά στον λόγο . Να δουν οι ηλικίες αυτές την γενναιότητα , το ανάστημα και τον τρόπο των Αγίων ανθρώπων του θεού . Που δεν φοβούνται να μιλήσουν και να τσαλακώσουν τον εαυτό τους. Που ζητούν και παρακαλούν το έλαιος του θεού να τους σκεπάσει ,γιατί έχουν βαθιά γνώση του εαυτού τους. Αυτή η γνώση προκύπτει όχι από την σύγκριση με τον πλησίον γιατί τότε θα ήταν όλεθρος και η δικαιολογία θα κοντοζύγωνε . Μέτρο είναι ο αγιος Χριστός και δια αυτού όλα μα μελανά και σκιώδη αποκαλύπτονται !

Εὐχὴ ἐξομολογητικὴ εἰς τὴν ὑπεραγίαν Θεοτόκον
Ἁγίου Γρηγορίου Παλαμᾶ

http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/paterikon/grhgorios_palamas_eyxh_exomologhtikh_eis_thn_8eotokon.htm

Λυπάμαι που αναρτώ link άλλα τα λόγια του Αγίου είναι πολλά και η προσευχή του μεγάλη. Δεν επιτρέπει η πολιτική του blogger την ανάρτηση του λόγο περιορισμένης χωρητικότητας !

Ανώνυμος είπε...

Θα γινει το θαυμα λοιπον, οσο ακομα υπαρχουν δασκαλοι που ριχνουν λαδακι στο καντηλακι της πιστης των παιδιων μας. Δοξα τω Θεω.

Ανώνυμος είπε...

Αχ , τι ωραία!