9 Νοε 2020

ΌΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ Ο ΘΕΟΣ ΤΟ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ….


Ο Θεός των πατέρων και αγίων της εκκλησίας, είναι ένας Θεός ανατροπών και εκπλήξεων. Πάει κόντρα σε όλες τις αντιλήψεις και πεποιθήσεις των ανθρώπων. Ιδιαιτέρως εκείνων που πιστεύουν ότι τον έχουν στο τσεπάκι τους και τον ελέγχουν, γι αυτό και κόπτονται να τον εκπροσωπούν. Αλήθεια έχει ο Θεός ανάγκη από εκπροσώπους; Στην ορθόδοξη παράδοση των αγίων της ανατολικής εκκλησίας, ουδέποτε ο ιερέας υπήρξε ο αντιπρόσωπος του Θεού. Διότι πολύ απλά ο Θεός δεν λείπει από κάπου ώστε να τον εκπροσωπήσει κάποιος άλλος. Ο ιερέας, ήταν πάντα ο ποιμένας και προεστός μιας Ευχαριστιακής κοινότητας. Μιας εν Χριστώ οικογένειας που με κέντρο την Θεία Ευχαριστία, ζούσε κατά το ανθρώπινο δυνατόν τον τρόπο της Βασιλείας του Θεού που ήταν εδώ αλλά Ερχόταν.
Θα μου πείτε όμως γιατί σας τα λέω όλα αυτά. Τα λέω διότι όταν διαβάζεις τον βίο του Αγίου Νεκταρίου, δεν μπορείς να μην δεις ότι ο Θεός ανατρέπει την ανθρώπινη λογική, μεθόδευση και κακία.
Ας κάνουν ότι σχέδια θέλουν εναντίον μας, ας μας κατηγορούν και αδικούν, ας ψεύδονται και ας συκοφαντούν, είναι ο Θεός εκείνος που θα πει την τελευταία λέξη. Και όταν ο Θεός μιλάει κάθε μορφή κακού σκορπάει. Τα ανθρώπινα σχέδια καταρρέουν ως αμμόλοφοι μπροστά την πρόνοια και την θέληση του Θεού.
Και τι δεν έκαναν οι άνθρωποι και μάλιστα της εκκλησίας, ώστε να εξαφανίσουν τον Άγιο Νεκτάριο. Και τι δεν μεταχειρίστηκαν. Ψέματα, συκοφαντίες, κατηγορίες, καταγγελίες, δίκες, διωγμούς. Το κακό εκφράστηκε μέσα όποιο τρόπο και πρόσωπο μπορούσε. Τι κατάφερε τελικά; Να κάνει τον Νεκτάριο άγιο του Θεού.
Διότι το κακό μπορεί να σου πετάει πέτρες όμως εσύ μπορείς με αυτές να κτίσεις εκκλησίες. Ας το καταλάβομε μια κι έξω, το κακό δεν μπορεί να νικήσει. Όσο κι αν κάποιες φορές φαίνεται το αντίθετο το κακό πάντα ηττάται. Διότι εάν αυτό ίσχυε θα σήμαινε ότι μπορεί να κάνει καταστρέψει την δημιουργία του Θεού. Αυτό όμως είναι βλασφημία. Οπότε όσο κι εάν σκοτεινιάζει στην ζωή μας, αργά ή γρήγορα το Φως θα κυριαρχήσει.
Τι ωραία που το έχει πει ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος, « και τι δεν κάνατε για να με θάψετε αλλά ξεχάσατε πως είμαι σπόρος…». Αυτός συνέβη και με τον Άγιο Νεκτάριο. Έκαναν να πάντα να τον εξοντώσουν και ο Θεός έκανε τα πάντα για να είναι σήμερα Άγιος. Έτσι απαντάει ο Θεός στο κακό. Ότι ο κόσμος πετάει και εχθρεύεται, ο Θεός το μαζεύει και το αγαπά. Ότι ο κόσμος στέλνει στην κόλαση ο Θεός το πάει στο παράδεισο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο όταν νικηθεί το κακό μέσα μας μπορούμε να σταθούμε ανθεκτικοί και νικηφόροι στο κακό που μας επιτίθεται εξωτερικά.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι πάνε από μόνοι τους στην κόλαση και δεν δέχονται και βοήθεια , δεν ξέρω γιατί. Από εγωισμό μάλλον.

Unknown είπε...

Καλημέρα και καλή δύναμη.
Καλό στάδιο και καλό αγώνα.
Συν Θεώ προχωρούμε στο καλό και προς δόξαν Θεού νικά το καλό ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μας.
Ελπίδα μεγάλη πως έχουμε οδηγό και συμπαράσταση στη ζωή μας κάθε στιγμή.
Την Ευχή σας.

ευλογειτε είπε...

Διαβάζοντας,
θαυμάζοντας,
σκεπτόμενη,
βαλόμενη ,
συμμαχώντας με έναν άγιο συκοφαντημένο,
έβγαλα ένα Αααααααναστενάζοντας
για το ηλίθιο όπλο της διαβολής,
που κρύβει όλα τα πάθη!
Ευχαριστώ τον άγιο Μονοφατσίου
για την προσφορά του στον κόσμο!