19 Ιουν 2022

Η κούραση είναι προσωρινή η ευλογία αιώνια....

 

«Η κούραση είναι προσωρινή. Η παραίτηση όμως διαρκεί για πάντα..» 

Lance armstrong

 

Αυτή είναι μια τεράστια αλήθεια. Όσο μεγάλη κι εάν μια δοκιμασία θα έρθει το τέλος της. Όσο κι εάν βρέξει ή συννεφιάσει ο ήλιος και πάλι θα βγει. Βεβαίως όταν είσαι μέσα στην καταιγίδα αυτό δεν το πολυσκέφτεσαι. Αλλά είναι η αλήθεια. «Θα περάσει κι αυτό….».   

 

Οπότε το μυστικό θα λέγαμε είναι να κρατήσουμε την πίστη μας μέσα στην μπόρα. Μετα από αυτή, θα αντιληφθούμε ότι ο Θεός όσο εμείς παλεύαμε με ανέμους και θύελλες Εκείνος εργαζόταν για το μετά της ζωής μας. Θα μου πεις βέβαια, και γιατί με άφησε να μπω στην καταιγίδα. Καταρχάς δεν ξέρουμε εάν σε έβαλε ο Θεός εάν εσύ μπήκες μόνος σου. Διότι υπάρχουν αυτά που ο Θεός θέλει κι εκείνα που απλά επιτρέπει. 

 

Όμως όπως κι εάν έχει, οι δύσκολες καταστάσεις και συνθήκες, οι δοκιμασίες και πειρασμοί είναι εκείνοι που γεννάνε αγίους, σοφούς, ώριμους ανθρώπους και μεγάλους ηγέτες. Και μπορεί η δοκιμασία σου να είναι προσωρινή αλλά δεν θα είναι η δύναμη και η σοφία που θα αποκτήσεις.

 

Οι δύσκολες συνθήκες δεν είναι τίποτα περισσότερο από ευκαιρίες για να κατορθώσεις σπουδαία πράγματα. Είναι δώρα που πρέπει να εκμεταλλευτείς για να γίνεις δυνατότερος, ωριμότερος, αγιότερος, καλύτερος, σοφότερος, αποδοτικότερος και επιτυχημένος. 

 

Λέει το Γεροντικό, «εάν πάρεις του πειρασμούς δεν θα σωθεί κανείς». Κι είναι αλήθεια. Διότι εάν δεν έχεις πειρασμούς δεν πρόκειται να εξελιχθείς. Και εάν δεν ξεκινήσεις και προχωρήσεις στο μονοπάτι πως θα φτάσεις στο παράδεισο;


π. Χαράλαμπος Λίβυος Παπαδόπουλος 

1 σχόλιο:

ευλογειτε είπε...

....για να γίνεις δυνατότερος, ωριμότερος, αγιότερος,
καλύτερος, σοφότερος, αποδοτικότερος και επιτυχημένος.

Καλά ως εδώ' αλλά ,όταν 'ερχεται η ώρα για το -ότατος,-ότατος,
τότε δεν κάνεις τίποτε.Περιμένεις ουράνιες ...απαντήσεις!
Δύσκολα, πολύ δύσκολα!