28 Ιουλ 2009

Πήρα μια απόφαση...


Γενικά δεν σκέπτομαι πολύ τα πράγματα. Είμαι εκ φύσεως παρορμητικός. Πότε μου βγαίνει σε καλό, αφού δεν εξαντλούμε μέσα σε προγραμματισμούς και μπακαλίστικες λογικές του εφήμερου, και πότε σε κακό, αφού λαμβάνω αποφάσεις που ίσως αργότερα με τον ένα ή άλλο τρόπο μου κοστίζουν. Ετσι έμαθα να βάζω σιγά σιγά αλλά ουσιαστικά στην ζωή μου, το ίσως, το μπορεί, το να δούμε τι θα πει και ο ουρανός.
Μέσα σε αυτό λοιπό τον κλίμα κύλησε και η απόφαση μου να δω τι θα κάνω με το μπλοκ. Και νομίζω ότι κατέληξα. Είπα και πάλι το ναι. Ένα ναι στην συνέχεια και την συνέπεια απέναντι σας. Σε όλους εσάς που με τον ένα ή άλλο τρόπο επικοινωνήσατε μαζί μου, μέσα από σχόλια και email, αλλά και τηλεφωνικά για να μου πείτε, να μην σταματήσω και να μη φύγω από το χώρο αυτό της πληροφορίας.
Και σαφέστατα αυτή σας η επιθυμία ήρθε να ταιριάξει με την δική μου. Την δίψα μου για επικοινωνία, για μοίρασμα, για αλληλοκατανόηση και συνάντηση σκέψεων, λογισμών, συναισθημάτων και γενικότερα εσωτερικής καταγραφής που γίνεται πότε αρμονικός και πότε δύσμορφος ήχος πάνω στο πληκτρολόγιο, στα δάκτυλα που πότε χορεύουν σε αναστάσιμους ρυθμούς και πότε τρέμουν κάτω από το βλέμμα της θλίψης, του πόνου, που σπρώχνει την πόρτα της καρδιάς να βγει στο φως, να δει τον ουρανό, να ανταλάξει δυο κουβέντες.
Έτσι συνεχίζω. Με την διαφορά ότι πήρα κάποιες αποφάσεις τις οποίες και σας κοινοποιώ.
Μετά από αρκετή σκέψη και προβληματισμό πήρα την απόφαση να παραμείνω στο χώρο μέσα από το ίδιο blog αλλά με κάποιες σημαντικές για εμένα αλλαγές που πλέον θα με προστάτευαν και εμένα από τους συκοφάντες και γενικότερα από όλα αυτό το συστηματάκι των blogs.
Δηλαδή από εδώ και πέρα
1. το blog θα παρέχει την δυνατότητα σχολίων αλλά δεν υπόσχεται σε κανένα ότι θα δημοσιεύονται όλα καθώς δε και ότι θα λαμβάνει απάντηση. Μπορεί και ναι μπορεί και όχι. Δεν υπάρχει επι τούτου καμία δέσμευση. Και τούτο γιατί. Διότι είναι φοβερά επώδυνο να γράφεις ένα κείμενο με το είναι της καρδιάς σου και μετά να έρχεται κάποιος και με ένα σχόλιο να στο αλλοιώνει τελείως. Να στο πηγαίνει αλλού, μακριά από τις προθέσεις σου και τις στοχεύσεις σου. Από αυτά ή εκείνο που εσύ ήθελες να αναδείξεις. Επίσης με αυτό τον τρόπο σταματάει και η αναγκαιότητα των απαντήσεων, που για εμένα είναι κουραστική. Το υποχρεωτικό πάντα με κούραζε και συνεχίζει να με κουράζει. Και το σημαντικότερο δεν θα αναπτύσσονται διάλογοι μέσω των σχολίων πάνω στα κείμενα που δεν ταιριάζουν με τις πεποιθήσεις και την αντίληψη των πραγμάτων του ιδιοκτήτη του blog. Δεν μπορούν εξ αφορμής ενός δικό μου κειμένου να γίνεται μια ολόκληρη συζήτηση που και με το θέμα δεν έχει σχέση αλλά και στο τέλος περνάει ιδέες τόσο σε θεολογικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο που δεν συνάδουν με τις δικές σου προθέσεις και στο τέλος να τα χρεώνομαι κι όλας.
2. Θα κάνω σχόλια σε όσα blog το επιθυμούν και έχουν αυτή την δυνατότητα ελεύθερος πλέον, χωρίς καμία υποχρέωση και χωρίς καμία ιδιοτέλεια. Αλλά μόνο και μόνο γιατί το επιθυμώ. Γιατί μου αρέσει αυτό που διαβάζω και θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο και όχι για λόγους επικοινωνιακούς.
Με όλα αυτά θέλω να γίνει σαφές ότι δεν με ενδιαφέρει και δεν θέλω να έχω καμία σχέση με όλο αυτό το παιγνίδι που γίνεται στο blogging. Δηλαδή λιβάνισμα και γλείψιμο του συγγραφέα, για να αποκτήσω την δική του επίσκεψη και τον δικό του λιβανωτό. Καθώς και επίσης να μην εισπράττω κατόπιν το μένος και τις συκοφαντίες κάποιων επειδή και μόνο δεν έπαιξα με τους δικούς τους όρους και δεν ικανοποίησα την αρρωστημένη ματαιοδοξία τους.

Άρα όποιος νομίζει ότι θέλει να με διαβάζει μπορεί να το κάνει χωρίς καμία μα καμία υποχρέωση, αρκεί να σέβεται τα κείμενα και ιδιαιτέρως το νόημα τους.


Με αγάπη και εκτίμηση προς πάντας.
παπα-Λίβυος


27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σωστός εφ΄όλης της ύλης

χαίρομαι για τις αποφάσεις σου, είναι πιο ελεύθερες

Roadartist είπε...

Καλώς επέστρεψες!!
Εχτές πέρασα να σου αφήσω 2ο σχόλιο, στο έγραψα αλλά το έσβησα..

Κάνε ότι νιώθεις και ότι σου διώχνει το άγχος.. εδώ είναι το "σπίτι" σου!!


Οτι θες εσύ!!! Δεν είναι να αγχωνόμαστε.. μόνο για αποφόρτιση, μοίρασμα.. και τι σπάνιο να έχεις ανοικτόμυαλους ανθρώπους απέναντι σου!!! Χαίρομαι πολύ :)

Αγιορείτικες Μνήμες είπε...

Η δική μου ευχή είναι στις ετικέτες πρώτο δίψήφιο νούμερο να γίνουν τα Αγιορείτικα.
Καλή συνέχεια
Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

Πολύ χάρηκα με αυτή την απόφαση σας π.Λίβυε. Αν και ποτέ δεν ξαναέγραψα κάποιο σχόλιο πάντα διάβαζα με ενδιαφέρων τα κείμενα σας. Ελπίζω να μην αλλάξει κάτι στο ύφος και στον λόγο σας.

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Έχω καιρό να περάσω από δω. Δεν κατάλαβα τί "πάιζεται". Αλλά όσα γράφεις μου φαίνονται sine qua non αυτονόητα για έναν ελεύθερο καταθέτη σκέψης.

ΦΩΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ είπε...

ναι πράγματι εδώ είναι το σπίτι σου και η φιλοξενία επίσης. Εγώ δηλώνω παρών.

izydoor είπε...

άντε άνθρωπέ μου και μας τρόμαξες!

έλεγα, πάει κι αυτός, αλλά να, αυτό που λες "να δούμε τι θα πει και ο ουρανός,"

όπως και να χει, το πού, πότε και πώς σχολιάζεις στων αλλονών τα μπλογκ είναι δική σου δουλειά, μην τρελαθούμε.

καλή επιστροφή.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Με χαρά διάβασα τις απόψεις.
Μου αρκεί που θα μπορώ να σε διαβάζω εγώ.
Την αγάπη μου Π. Λύβιε.
Και σίγουρα ο καιρός που μας έλαχε να ζούμε,θα μας δώσει πολλές αφορμές για συζήτηση.
Καλημέρα λοιπόν.
Οπως παλιά!

Διαβάτης είπε...

Η αγκαλιά μας ορθάνοικτη να σε καλοδεκτεί πατέρα Λίβυε .
Με γέμισε χαρά α απόφασή σας.

Σας χαιρετώ από τη μεγαλόνησο.

Αργυρούλα

http://odevontas.blogspot.com/

LEON είπε...

Καλή δύναμη καί Καλή συνέχεια λοιπόν!..

Μisha είπε...

Παπα Λίβυε

+ 1

Misha είπε...

Nα πω και μιά σκέψη που γεννήθηκε βλέποντας το άνθος του λωτού στη φωτογραφία.

Οι ανατολικοί θεωρούν τον λωτό ιερό φυτό κι ένας από τους λόγους είναι ότι μπορεί, παρ ότι ενοικεί κατά κανόνα μέσα σε λάσπες και βαλτόνερα, να είναι τόσο όμορφος αλλά και χρήσιμος, καθώς όλα του τα μέρη (άνθος,φύλλα,βλαστός, ρίζες) έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.

thiv είπε...

Χαίρομαι με την απόφασή σου, πάτερ.
Και εύχομαι να συναντιόμαστε σ' αυτόν τον φιλόξενο ιστοχώρο -απαύγασμα της πλούσιας καρδιάς σου- με φιλόθεη και φιλάνθρωπη αδολεσχία.

γρηγόρης στ. είπε...

μαζί σου, πατέρα Λίβυε!

λοφανθρωπος είπε...

...εντονη ικανοποιηση που αποφασιζεις να συνεχισεις...προτιμω "κειμενο"- "σχολιο" και τερμα...οχι απαντησεις και απαντησεις επι απαντησεων...ακολουθω αυτη την πορεια και οποιος διαβαζει καλως... και οποιος καταλαβαινει καλως...αγαπαω ολες τις αποψεις.

Unknown είπε...

Η απόφαση αυτή Π.Λίβυε δείχνει μεγάλη δύναμη!Χωρίς ίσως να στοχεύεις εκεί δίνεις δύναμη και σε εμάς!
Χαίρομαι λοιπόν γιαυτή κ εύχομαι ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

επαίτης είπε...

Ήσυχα και λιτά καμιά φορά και σιωπηλά, το σκαρί μας έχει καμωθεί με τέτοια Ανάσα, ώστε έτσι να λειτουργούμε καλύτερα...
Καλή δύναμη.

Άστρια είπε...

Χθες σκεφτόμουνα μόνη μου πόσο θα μας έλειπε το blog σου. Χάρηκα πολύ για τη σημερινή σου απόφασή.

Καλή συνέχεια π.Λίβυε, πολύ Φως στο διάβα σου, καλή δύναμη:))

Με αγάπη και εκτίμηση επίσης!

Χριστίνα (lbt) είπε...

και γω είχα καιρό να περάσω απο εδω, αλλά χάρηκα πολύ για την τελική απόφαση και σεβαστες οι προυποθέσεις..
την αγάπη και τους χαιρετισμους μου!

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Δόξα σοι ο Θεός για τα πρώτα ,μα κυρίως και πάλι δόξα για τα δεύτερα ,τι καλά!!!

π. ΛίΒυος είπε...

Σας ευχαριστώ όλους μου δίνετε αφάνταστο κουράγιο, δύναμη, αλλα και νόημα να συνεχίσω, να συνεχίζω γενικότερα.

Την εκτίμηση και αγάπη μου σε όλους !!!!!!

Mariap είπε...

Καλημέρα, ευχαριστώ πολύ που συνεχίζετε αυτή την προσπάθεια. Χαίρομαι που δεν έσβησα το link από το RSS και είδα σήμερα αυτή την ευχάριστη ανατροπή.

katerina είπε...

Χάρηκα τοοοοσο!!!!!!!Νάστε καλά!!!

Katerina είπε...

καλά η υπερβολική ευγένεια βλάπτει.
Εξυπακούεται ότι αν αρέσει κάποιος στους ανθρώπους οφείλει να αρέσει πρώτα στον εαυτό του αλλιώς καταπιέζεται.

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Καλή σου μέρα.
Δεν μ' εντυπωσιάζει που δέχτηκες επιθέσεις ανίερες και αναίτιες.
Εδώ δεν δίστασαν να προσπαθήσουν να βάλουν χέρι ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ με εντελώς ανυπόστατες συκοφαντίες εις βάρος μου. Θα το θυμάσαι πιστεύω. Κι αν δεν προχώρησα στις δικαστικές ενέργειες που ξεκίνησα, ήταν γιατί τα ηλεκτρονικά αχνάρια οδηγούσαν σε εμπλεκόμενο υπεράνω υποψίας και δεν μ' ενδιέφερε πλέον να διεκδικήσω ηθική αποζημίωση από κανέναν .Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος....
Ακόμη έλαβα επιπληκτικά μηνύματα γιατί συναλλάσσομαι διαδικτυακά με ανυπόληπτους και επικίνδυνους μεταξύ των οποίων και ο.π.Λίβυος και λίαν συντόμως θα προέβαιναν σε αποκαλύψεις. Και γώ ξέρεις σκοτίστηκα και σκιάστηκα….
Ακου φίλε μου. Από την στιγμή που εκτίθεται κανείς δημόσια καθ’ οιονδήποτε τρόπο, θα πρέπει να είναι έτοιμος και ικανός να διαχειριστεί όχι μόνο την κριτική, αλλά και την κακοήθεια ακόμη. ΄Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Εσύ το ξέρεις καλύτερα από μένα. ….
Θα ήταν απώλεια η απομάκρυνσή σου από το διαδίκτυο και καλά έκανες και την ανέστειλες. Οι ιδέες μας , οι απόψεις μας, η στάση ζωής μας σε κανέναν δεν επιβάλλονται και δεν αποτελούν απειλή . Αυτοί που τις φοβούνται και τις μάχονται είναι αυτοί που φοβούνται τον εαυτό τους .
Καλή δύναμη λοιπόν, ηρεμία ψυχής, και πάνω απ’ όλα Υγεία.
Με την αγάπη μου και δεδηλωμένη την εκτίμησή μου.
http://ligery.pblogs.gr

π. ΛίΒυος είπε...

Mariap, katerina, ocean soul,

Σας ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου. Είναι πολύτιμα τα λόγια σας για μένα ειδικά μέσα σε αυτό τον διαδικτυακό πειρασμό που πέρασα αυτές τις μέρες.

π. ΛίΒυος είπε...

@Λυγερή
Αντιλαμβάνομαι την κακότητα της ανθρώπινης ψυχής. Αλλα δε μπορώ να καταλάβω πως μια στιγμή εκ του μηδενός, μα εκ του μηδενός, μπορεί κάποιος ή κάποια ή κάποιοι τελος πάντων που δε σε ξέρουν, δεν έχουν καμια σχέση με την ζωή σου, ουτε κάν σε εχουν δει κατ όψιν, πόσο δε μάλλον με το βαθυτερο είναι και την ποιότητα του βίου σου να σε κατηγορούν με φανταστικά σενάρια????

Δηλαδή μιλάμε για άρρωστες προσωπικότητες. Με την βαθιά έννοια του όρου, άρρωστος. Σκοτεινή ψυχή.....Δαιμονιώδης και ζοφώδης.


Τεσπα να εισαι καλά, ο Θεός μαζί σας.