9 Ιαν 2012

Μέρες νόθες..


Πολλές φορές η ζωή γλιστράει μέσα από τα χέρια μας. Χάνεται σε ρόλους που ποτέ δεν μας ανήκαν. Αρκεί μια στιγμή, για να συνειδητοποιήσουμε ότι, το δώρο που μας χαρίστηκε το πετάξαμε. Το σκορπίσαμε σε μέρες νόθες.
Η ομορφιά της ζωής αδιάφορα κωπηλάτησε στο βλέμμα μας. Κοιτάξαμε αλλά δεν είδαμε. Λιποταχτήσαμε από την ευθύνη να χαρούμε την ύπαρξη. Διαλέξαμε την θλίψη φοβούμενοι την χαρά. Οικειοθελώς παραδοθήκαμε και αυτόβουλα σκλαβωθήκαμε γιατί δεν αντέξαμε το χρέος της ελευθερίας. Κλάψαμε μπροστά στο θάνατο αλλά και να ζήσουμε δεν θελήσαμε.

π.Λίβυος

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αξίζει Πραγματικά για Προβληματισμό. Ευκαιρία να Κάνει ο Καθένας την Αυτοκριτική του σαν Άνθρωπος.
Λ.

π. ΛίΒυος είπε...

@Λ.
Καλησπέρα!!!

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Το κείμενο έχει πολλές αναγνώσεις- το διάβασα ήδη δυο φορές με δύο "προσωπικές" μου αναγνώσεις και έμεινα να σκέφτομαι και άλλες αποχρώσεις..
Ευχαριστώ πολύ γιαυτό που διάβασα.

π. ΛίΒυος είπε...

@Ρεγγίνα
Να είσαι καλά Ρεγγίνα. Εαν θέλεις μας δίνεις μιας απο τις αναγνώσεις σου.
Καλή χρονιά και ευλογημένη!!

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Πολλές φορές εγκλωβιζόμαστε σε μια ζωή που δεν είναι η δική μας. Κι αυτό γιατί έχουμε πιστέψει σε μια "θεωρία" 'η σε μια "ιστορία", σε μια λογικοφανή "ύφανση" μιας κατάστασης που αποτελεί παγίδα πολύ καλοστημένη. 'Ολο αυτό μας στριμώχνει σε ρόλο που μας υποβιβάζει και μας συρρικνώνει ως πρόσωπα. Ο Θεός πάντα περιμένει υπομονετικά και δεν παρεμβαίνει γιατί μας έδωσε ολόκληρο το Δώρο της Ελευθερίας. Κάποτε ο δρόμος της Αλήθειας είναι ευκολότερος από ότι μας περιγράφει ο "λογισμός" που συχνά δεν είναι δικός μας.. Αυτή είναι μόνο μία από τις αναγνώσεις. Υπάρχουν και άλλες.. Νομίζω πως ήδη μέσα σ αυτές τις γραμμές υπάρχουν πολλές διαδρομές ζωής ανθρώπων και περιπέτειες της ψυχής. Κάποτε η διέξοδος είναι Απλή ανάθεση σ Εκείνον και τότε ανοίγει ο δρόμος, ΕΛΠΙΖΩ..

π. ΛίΒυος είπε...

@Ρεγγίνα
Νομιζω Ρεγγίνα οτι το σχόλιο σου είναι τόσο ομορφο και αληθινό, έχει τέτοια πληρότητα σκέψη και εκφρασης που δεν έχω να σχολιάσω κάτι πέρα απο ενα ευχαριστώ για το μοίρασμα των σκέψεων σου.

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Σας έχω στείλει ένα μέιλ με ένα αίτημα. Έχει φθάσει;
Ευχαριστώ.

π. ΛίΒυος είπε...

@Ρεγγίνα
Ναι Ρεγγίνα το ελαβα και απάντησα. Εγω σε ευχαριστώ.

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Ευχαριστώ Πάρα Πολύ!

roadartist είπε...

Όντως ισχύει αληθινά αυτό.
Καλησπέρα π. Λίβυε!

π. ΛίΒυος είπε...

@roadartist
Την μεγάλη μου Καλησπέρα!!!