23 Ιαν 2014

Μην επαναλαμβάνεσαι "βαριέται" ο Θεός...




                                                                παπα-Λίβυος

Ο Θεός μας έπλασε μοναδικούς και ανεπανάληπτους. Μα εμείς θελήσαμε να μοιάσουμε σε άλλους. Γονείς, δασκάλους, φίλους, γεροντάδες και «αγίους».
Λέει ο Γέροντας Σωφρόνιος του Έσσεξ, ότι στον Θεό δεν αρέσει να επαναλαμβάνεται. Ο Θεός είναι Πρόσωπο και συνάπτει μοναδικές και ανεπανάληπτες προσωπικές σχέσεις με τον καθένα μας ξεχωριστά. Τα βιώματα των αγίων δεν επαναλαμβάνονται. Είναι μοναδικά για τον καθένα. Είναι ο δικός τους δρόμος προς Εκείνον.
Ο Θεός μας έδωσε εκατοντάδες τρόπους, για να φτάσουμε κοντά Του. Ένα δρόμο με χιλιάδες μονοπάτια. Και εμείς θέλουμε να πάμε όλοι από τον ίδιο. Και δεν χωράμε. Και στριμωχνόμαστε και σκάμε και δυσφορούμε, πνιγόμαστε και ταλαιπωρούμαστε. Γιατί; Μα γιατί δεν θέλουμε να ζήσουμε την ζωή που μας χάρισε Εκείνος. Προτιμούμε να ζούμε την ζωή ενός άλλου. Να φεύγουμε από την ευθύνη την μοναδικότητας. Και μόνο  όταν πεθάνουμε θα καταλάβουμε ότι εμείς δεν ζήσαμε, μα κάποιος άλλος ως σκιά την θέση πήρε την δικιά μας. 


7 σχόλια:

Άμυ (Ψυχής σιωπές) είπε...

εξαιρετικό πάτερ!
την ευχή σας!

Διαβάτης είπε...

Πόσο όμορφα πάτερ μου ... σας ευχαριστούμε ...

π. ΛίΒυος είπε...

Καλημέρα!!!!! Ο Θεός μαζί μας!!

Ανώνυμος είπε...

Πάτερ,παρακολουθώ το blog πάνω από τέσσερα χρόνια.Αυτό το κείμενο όμως είναι ό,τι ομορφότερο και πληρέστερο έχω διαβάσει.Την ευχή σου!Συγνώμη για τον ενικό αλλά μόνο αυτόν τον αριθμό χρησιμοποιώ.
παπα-Κώστας

π. ΛίΒυος είπε...

@παπα- Κώστας
Να ευχεσαι πατερ μου. Σε ευχαριστώ πολύ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη!

Μήπως θα ήταν δυνατό να μας παραθέσετε ακριβέστερα την πηγή των λόγων του Γέροντα Σωφρονίου;

Ευχαριστώ!

Χαίρετε!!!

π. ΛίΒυος είπε...

Αληθώς Ανέστη!! Αν και δεν το συνηθίζω, θα σας δώσω αυτο που ζητάτε. Περί Πνεύματος και Ζωής. σελ 37-38, απόφθεγμα 79 και 80.
Ευχαριστώ, εύχεστε!!!!