12 Οκτ 2015

Ο π. Λίβυος από την Κρήτη στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...».



Ο π. Σπυρίδων Τσιμούρης φιλοξένησε την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, τον π. Χαράλαμπο Λίβυο Παπαδόπουλο, σε μία συζήτηση με θέμα: “Άνω κάτω, πτήσεις στα χαμηλά με τον πατέρα Λίβυο. Τσαλακωμένη αγιότητα - η ευλογία της αποτυχίας ”, στο πλαίσιο του προγράμματος καθημερινών δράσεων του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με τον τίτλο “ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...”


2 σχόλια:

ευλογειτε είπε...

Μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας'
Θα διαψεύσω αυτή την σοφία κάνοντας μια υπόκλιση στα λεγόμενα ενώ τα ακούω ακόμη.
Είναι εκπληκτικό να σε πείθει ο λόγος των κινήσεων και η γλώσσα του προσώπου , πως ό,τι ακολουθήσει, διαπραγματεύεται το καλό μας , ανακαλύπτει πτυχές ενός θέματος αφανείς και από τον 'Έμπειρο"οφθαλμό.
Χαίρομαι ,γιατί πολλές απ' τις φορές που έχω ακούσει την συντροφική σας φωνή με την έμψυχη θεολογία
κάνω περισσότερα βήματα στην ουσία κάποιων θεμάτων.
Συνεχίστε θελήματι Θεού και ανθρώπων!

eylogite

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς να θέλω να κάνω κοπλιμέντο θα πω πως αν η πλειοψηφία των ιερέων ήταν όπως ο πάτερ Λίβυος τότε πολλά πράγματα στη χώρα θα ήταν διαφορετικά. Αρκεί η αλλαγή σκέψης αλλά για αυτό χρειάζονται ιερείς όπως αυτός. Τα κόμπλεξ οι συνήθειες η θρησκοληψία οδηγούν πολλούς ανθρώπους σε μια μίζερη φαντασίωση περί της ζωής κι αυτό δυστυχώς το μεταφέρουν και στα παιδιά τους. Ο Θεός είναι Ειρήνη. Αγάπη. Χαρά. Ζωή. Με μια λέξη ευτυχία. Όποιος και όποια προσπαθεί να ρίξει τον άπειρο Θεό με την άπειρη Του αγάπη στα μίζερα μικρόψυχα επίπεδα του τότε απλά δεν είναι Ορθόδοξος αλλά μόνο κατά όνομα κι αυτό το ξεφτιλίζει. Και η Ορθοδοξία δεν είναι μόνο Εκκλησία. Είναι φιλοσοφία ζωής που ευτυχώς ή δυστυχώς λίγοι συνειδητοποιούν. Σήμερα για παράδειγμα βλέπουμε πως άρρωστοι ψυχικά προσπαθούν να μονοπωλήσουν τον Θεό αποδίδοντας του έναν εκδικητικό χαρακτήρα σε όποιον θεωρούν αυτοί εχθρό. Ξεχνούν όμως πως ο Θεός είναι Θεός όλων και επιθυμεί τη σωτηρία όλων ανεξαιρέτως.