31 Δεκ 2015

Στους μοναχικούς....


Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, σκέφτομαι, οτι κάπου σε πόλεις ή χωριά, βρίσκονται άνθρωποι μονάχοι. Δεν εξετάζω τον λόγο, μπορεί να ειναι πολλοί και διαφορετικοί. Σημασία έχει οτι είναι μόνοι και νιώθουν κάπως περίεργα απόψε, που ακούνε φωνές, γέλια, φώτα και μουσικές απο τα διπλανά σπίτια. Σε αυτούς λοιπόν θέλω να πω, καλή χρονιά και ο Θεός να ομορφαίνει την ζωή τους. Τους εύχομαι σύντομα να γεμίσει η αγκαλιά τους και η καρδιά τους με αγάπη. Να μην απελπίζονται γιατί η μοναξιά δεν μετριέται με το πόσοι είναι κοντά μας αλλα με το ΠΩΣ είναι. Να ξέρουν οτι τα φώτα που θαμπώνουν την νύχτα απόψε δεν είναι όλο τόσο φωτεινά, ούτε τα γέλια που θα ακουστούν κρύβουν απόλυτα χαρά. Άλλωστε μια μέρα είναι. Δεν αλλάζει κάτι σε ένα βράδυ. Ο Θεός κάθε μέρα μας δίνει ευκαιρίες γιορτής μόνο που εμείς τις κάναμε επετείους γιατί ξεχάσαμε να ζούμε. Γι αυτό σας λέω όσο μπορείτε και οσο αντέχετε χαμογελάστε. Αύριο η ζωή θα μας προκαλέσει πάλι να την ακολουθήσουμε. Καλή Χρονιά!!!

π.λίβυος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολλοί αυτοί που αισθάνονται μόνοι στη ζωή τους ενώ είναι σε παρέα κι έχουν συντροφιά.

Όταν λείπει μέσα μας η αληθινή αγάπη του Χριστού είμαστε ουσιαστικά "ακοινώνιτοι" άνθρωποι. Σ'αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε ούτε να δώσουμε ούτε να πάρουμε Αγάπη, απ'όλους, Χριστό...

Εμμανουήλ

Γεώργιος Α είπε...

Χριστός σημαίνει αλήθεια και αγάπη. Όσο περισσότερο πιστεύουμε στην Θεία χάρη του και το τί έχει κάνει για εμάς, τόσο πιο πολύ θα τον αγαπήσουμε. Μα αν αγαπήσουμε πραγματικά τον Χριστό μας, τότε η αγάπη μας προς τον κόσμο θα είναι η μεγαλύτερη από τις αρετές...
Πόσο λοιπόν πραγματικά υπάρχει αληθινή αγάπη Χριστού μέσα μας? Αυτό είναι στον ευλογημένο αγώνα του καθενός μας να το ζήσουμε και να το ανακαλύπτουμε κάθε μέρα προσευχόμενοι.

Πραγματικά, η αγάπη Χριστού διώχνει την μοναξιά και την κάνει όμορφη...τόσο όμορφη που μπορεί εμείς που κάποτε νιώθαμε μόνοι, τώρα να το επιδιώκουμε..

Εύχομαι καλό αγώνα και αδέρφια μου προσευχηθείτε...Κανείς δεν είναι μόνος!
Δόξα τω Θεό

Ανώνυμος είπε...

Καποιο βραδυ πριν 3 με 4 χρόνια Σε βρηκα....,κι ηταν η στιγμή που δεν ησουν Ο Μεγας η Ο Βασιλιάς...αλλα Ο φιλος.....Από τοτε έχω κυλιστει στη λάσπη της αμφίβολιας,κι η καρδιά μου ποναει..οχι δεν σε πρόδωσα φιλε μου..
Θα τα ξαναπούμε..
Σε φιλω!
Θεόφιλος