12 Ιουν 2017

Παραδώσου...


Πίσω από τα σύννεφα υπάρχει ο ήλιος. Κάτω από την τρικυμία ο ατάραχος βυθός. Πίσω από τις λέξεις η σιωπή. Πίσω απο την τύχη ο Θεός, κι απ την ατυχία ένα βαθύτερο σχέδιο. Πέρα από την θλίψη η χαρά κι από το δάκρυ το γέλιο. Όλα αλλάζουν, όλα ρέουν, όλα πορεύονται, προς την δόξα της βασιλείας Του. Πάψε να αντιστέκεσαι και παραδώσου, άφησε τον Θεό να αλώσει την καρδιά σου, άσε τις άμυνες του μυαλού και ερωτεύσου Τον. Άλλωστε σε αυτή την ζωή ή θα ερωτεύεσαι και θα κάνεις «τρέλες» ή θα συμμορφώνεσαι και θα πλήττεις θανάσιμα.

4 σχόλια:

katerinaKrem είπε...

Εξαιρετικά όλα σας τα κείμενα πάτερ μου. Όμως, βοηθήστε μας λίγο περισσότερο: πώς παραδινόμαστε? πώς αφηνόμαστε? πώς σταματάμε τις διεργασίες του νου?

π. ΛίΒυος είπε...

Σαφέστατα μεσα απο εδω δεν μπορώ να βοηθησω σε ενα τέτοιο θέμα ζωής. Με τα κείμενα δινω ευκαιρίες και σε σας και σε μενα για προβληματισμό και εσωτερικό ψάξιμο.
Το μόνο που θα πω, ειναι η παράδοση στην οποία αναφέρομαι είναι εμπειρία της Χάριτος του Θεού και συνήθως έρχεται οταν σπασουν οι άμυνες του εγω, οταν τσαλακωθεί η εικόνα μας, όταν αισθανθούμε και αποδεχθούμε την ήττα μας, που ειναι πιστέψτε με η πιο μεγάλη νικη της ζωής μας. Οταν χάνουμε κερδίζουμε και οταν δίνουμε παίρνουμε. Το να παραδοθείς σημαίνει να αφεθείς στον Θεό, να ρέεις στην πρόνοια του.

Μοναχή Αρσενια είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Οπως πολυ σωστα λετε ο ερωτας ειναι το κλειδι για να αφεθεις.οπως οταν ερωτευονται δυο νεοι ο ενας αφηνετε στον αλλον ετσι και σε μεγαλητερο βαθμο εδω (γιατι ο Θειος ερωτας ειναι υπερμετρα μεγαλητερος απο τον ανθρωπινο)οταν ερωτευτεις τον Κυριο αφηνεις τα παντα για να βρεθεις μαζι του και να αφησεις την ζωη σου σε Αυτον