18 Νοε 2017

Αγάπη προς κάθε μορφή ύπαρξης....


»Κάποτε στην έρημο πέθαινε ένας σκύλος από τη δίψα. Πέρασε από το δρόμο αυτόν ένας μοναχός και του έδωσε το νερό που είχε για τον εαυτό του και έτσι τον έσωσε. Εκείνη τη στιγμή άνοιξε ο ουρανός και ακούστηκε μια φωνή: “Σε αυτόν που έσωσε τον σκύλο,θα του συγχωρεθούν πολλές αμαρτίες”.Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πόσο σημαντικότερο είναι αν σώσουμε έναν άνθρωπο».


Όσιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν Σαλός και Ομολογητής....


***Αγάπη σε κάθε ύπαρξη!!!!!!!!!!!! Ολα είναι του Θεού!!!!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γερόντισσα Γαβριηλία :'το πιο σημαντικό είναι το Ποιόν και το Ποσό της αγάπης που δίνουμε παντού , χωρίς διακρίσεις. '

Ανώνυμος είπε...

Ένα σημαντικό κομμάτι απο μια δικιά σας υπέροχη ομιλία αγαπητέ μου Πατήρ Χαράλαμπε:

" Το να αγαπήσω όπως το ζητάει ο Χριστός ή το να συγχωρήσω, είναι μία δική μου βασική ανάγκη...ότι έτσι ολοκληρώνομαι.

Όσο συγχωρώ, όσο αγαπώ, όσο ελπίζω και όσο ανοίγομαι, τόσο γεμίζω από νόημα ύπαρξης και παρουσίας του Θεού..δηλαδή νοιώθω μια πληρότητα!

Σας ευχαριστούμε!!!

Μ. Καραμανώλη

Ιωάννης Κ. είπε...

Μελετώντας τους Αγίους Πατέρες μας, νομίζω, ότι προηγείται η παρουσία του Θεού σ'εμάς, δηλαδή η συνειδητοποίηση της αγάπης και συγχώρεσης που μας παρέχει, και ύστερα ακολουθεί η συναίσθηση της βασικής μας ανάγκης, ότι οφείλουμε να ανταποκριθούμε με βαθιά ευγνωμοσύνη και φιλότιμο παρέχοντας στον πλησίον μας ότι προσφέρει σ'εμάς ο Θεός, για να ολοκληρωθούμε. Έτσι, ενεργοποιούμε τον Σωτήρα Κύριο στο είναι μας.

Ουσιαστικά Εκείνος είναι που αγαπάει και συγχωρεί τον πλησίον μας, τον κάθε πλησίον μας, είτε αυτός μας συμπεριφέρεται φιλικά, είτε εχθρικά.

Θα τολμήσω να πω και τούτο, νομίζω, ότι σωζόμαστε όχι τόσο επειδή πιστεύουμε εμείς στον Χριστό, αλλά επειδή Εκείνος πιστεύει σε μας!

Ανώνυμος είπε...

΄Οταν αρχίσει να δουλεύει ο Θεός μέσα σου, έρχεται απίστευτη ευχαρίστηση. ''Καλώς ήρθες, παιδί μου'', σου λέει και απαντάς με δάκρυα...

Ανώνυμος είπε...

Τι ωραία λόγια...΄'Αγάπη προς κάθε ύπαρξης''... ''(...) αγάπη που δίνουμε παντού χωρίς διακρίσεις''... Πρόσφατα άκουσα στο ίντερνετ έναν πατέρα της εκκλησίας, έγγαμο, μεγάλο σε ηλικία με περγαμηνές, συγγραφικό έργο κτλ. (δεν έχει σημασία το όνομα), ο οποίος είπε ''Οι ομοφυλόφιλοι είναι εκτός εκκλησίας''. Κρίμα. Δεν το περίμενα από εκείνον ειδικά. Ποιος θα αποφασίσει και θα κρίνει το ποιος είναι μέσα στην εκκλησία και ποιος όχι... εκκλησία είμαστε ΟΛΟΙ, δεν είναι ένα κλειστό κύκλωμα συγκεκριμένων ανθρώπων που πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές. Ο π. Χαράλαμπος νομίζω το είχε πει αυτό, αν θυμάμαι καλά, σε μια ομιλία του παλαιότερα ότι ο ΄Αγιος Πορφύριος πήγαινε και ευλογούσε τους οίκους ανοχής στην Ομόνοια και τον είχαν συμπαθήσει όλες οι γυναίκες και κάποιες είχαν αλλάξει και ζωή. Είχαν αλλάξει, γιατί δεν πήγαινε να τις αλλάξει με το ζόρι μάλλον. Τις ευλογούσε, έδινε την αγάπη του κι έφευγε.
Ευχαριστώ πολύ.