29 Νοε 2017

Ομιλίες...

Ομιλίες Αθήνα-Πειραιά 
...............
1. Κυριακή 3 Δεκ, 6:00μ.μ Άγιος Θωμάς Αμπελοκήπων, "Το δικαίωμα στην θλίψη, και μορφές εξόδου απο αυτήν...."
2. Δευτέρα 4 Δεκ, 7:30μ.μ Ευαγγελίστρια Πειραιά, «Je m’en fous (Δεν με νοιάζει)»συζήτηση με τον π. Σπυρίδων Τσιμούρη.
3. Τρίτη 5 Δεκ, 7:00μ.μ Αγ. Βαρβάρα Αργυρούπολης,"Οταν η σωτηρία της ψυχής, γίνεται άγχος και ενοχή...."
Σας περιμένουμε......

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που κάνετε αυτές τις φωτισμένες ομιλίες και ευτυχώς που είστε αυτός που είστε, ένας αυθεντικός χριστιανός ορθόδοξος που δε μασάει τα λόγια του, αλλά ούτε και ''γδέρνει'', όπως τουλάχιστον σας νιώθω από τις ομιλίες σας, γιατί προσωπικά έχω βαρεθεί τους χριστιανούς που κρίνουν και ασκούν κριτική στους ''αμαρτωλούς άλλους'' από μια αφ' υψηλού χριστιανική ηθική γεμάτη αλαζονεία. Πάνε στην εκκλησία, νηστεύουν, έχουν οικογένειες, είναι πιστοί στις/στους συζύγους τους, οπότε αυτομάτως αυτά τους κάνουν τέλειους και μπορούν να κρίνουν όλο τον κόσμο. Πέτυχαν (ας πούμε) δυο τρεις αρετές και ''έχουν κλείσει θέση'' για τον Παράδεισο. Δεν έχουν πάθη, εγωισμό, ζήλεια, λογισμούς, είναι τέλειοι, ούτε εξομολόγηση χρειάζονται...
΄Ενας ΄Αγιος -μου διαφεύγει το όνομα αυτή τη στιγμή- όταν κάποιος πήγε και του είπε ότι είναι μια χαρά χριστιανός, σαν τους παραπάνω που περιγράφω, αλλά ότι επικρίνει κι ότι αυτό δεν είναι και τίποτα φοβερό, ο ΄Αγιος έγινε κάτασπρος όταν άκουσε για την επίκριση, την κριτική και είπε στον συγκεκριμένο ότι αυτό είναι μεγαλύτερο πάθος από όλα τα υπόλοιπα!
Να είστε καλά.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς υπάρχουν και πιο χειρότεροι...αισθάνονται ήδη "σωσμένοι" και έχουν το δικαίωμα να σκοτώνουν ακόμη και ψυχές...ανθρωποκτόνοι!!