23 Δεκ 2017

Πίσω απο το γέλιο...

Πιο πολύ από εκείνους που κλαίνε πονάω αυτούς που συνεχώς «γελάνε» και κάνουν και τους άλλους χαρούμενους. Είναι που καλά γνωρίζω πως πίσω από το προσωπείο του γέλιου, κρύβεται γυμνή και ανυπεράσπιστη μια θρυμματισμένη ψυχή. Μια καρδιά ευαίσθητη, μεταξένια σε βλέμματα, καταστάσεις και πρόσωπα. «Μόνο ένα πράγμα σας ζητώ να ’χετε κατά νου όταν βρίσκεστε με ανθρώπους που σας κάνουν να ξεκαρδίζεστε, που κοντά τους ανοίγει η καρδιά σας: να θυμάστε πως την ίδια στιγμή που δίνουν φτερά στην ψυχή σας, η δική τους δεν μπορεί να πετάξει απ’ το βάρος που την πλακώνει – κι όσο μπορείτε, όσο αντέχετε, να ψάχνετε κάτω απ’ την επιφάνεια του χαμόγελού τους, και βρίσκοντας τον σκοτεινό πυρήνα του, να του δίνετε όση αγάπη και φροντίδα σας περισσεύει.»
Εεε και που' σαι, από όλα τα καλλυντικά που φοράς, το δάκρυ σου πάει περισσότερο, άστο να σε λυτρώσει, μη το τυραννάς στις άκρες των ματιών σου...

3 σχόλια:

Εμμανουέλα είπε...

Όταν με βλέπεις να γελώ,
γελώ για να μην κλάψω,
μέσα στο γέλιο προσπαθώ
τον πόνο μου να θάψω..!

Μαντινάδα ενός καλού φίλου
Κρητικού.
Όταν την πρωτοάκουσα ήμουν αρκετά
μικρή για να την καταλάβω, αλλά και
αρκετά δυνατή για να την θυμάμαι...

Καπετάν Νικόλας είπε...

Και όλοι σε θέλουν στην παρέα τους...Γιατί?όλοι θέλουν ενα γελωτοποιο, ενα καραγκιόζη που να μη φοβάται να τσαλακωθει και να χαίρεται απο το χαμόγελο των άλλων...και κάνεις δε βλέπει πιο μέσα τι γίνεται...κανείς? Όχι κάνεις.Υπάρχουν κάποιοι οι οποιοι σε αγαπάνε και είναι κοντά σου...Όχι για τα αστεία σου αλλά για ολα όσα είσαι.Χωρίς να ζητάνε τίποτα από σένα όπως και εσυ δε ζητάς τίποτα...αυτούς μην τους διώχνεις απο τη ζωή σου.Είναι η δύναμη του Θεου για σένα.

Unknown είπε...

Ωραία!