8 Ιαν 2019

Πάντα μαζί μας....


Μπορεί ο Θεός να μην σταματάει πάντα την καταιγίδα της δοκιμασίας που σαπίζει τις αντοχές μας. Μπορεί να σωπαίνει όταν εμείς θα επιθυμούσαμε να τον ακούσουμε πιο δυνατά απο ποτέ. Ένα όμως είναι το βέβαιο, ότι ούτε μια στιγμή δεν έφυγε από κοντά μας. Είναι εκεί στο μέσο της καταγίδας, μούσκεμα όπως εμείς, με την ίδια βραχνάδα στο λαιμό, με τα ίδια μελανιασμένα χέρια απο το κρύο, όπως τότε που τα άπλωσε πάνω στο σταυρό και φυσούμε απίστευτη μοναξιά....

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φοβάμαι καλέ μου πάτερ . Αυτές τις πρωινές ώρες φοβάμαι τον πειρασμό που μου λέει 'είναι μαζί σου και λοιπόν? Σου φτάνει? Εσύ συνεχίζεις να υποφέρεις'.
Ας μου δοθεί η ησυχία για να ακούσω την Αγάπη

Nikos Stefanou είπε...

ΘΑΡΡΟΣ. ΑΣ ΠΛΕΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΜΕΣΙΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ. ΑΣ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΑΝ ΜΑΣ ΣΥΜΒΕΙ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΜΕ, ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΚΥΜΑΤΑ, ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ. ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ «ΦΑΝΤΑΣΜΑ». ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ. ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΥΚΙΑ ΦΩΝΗ ΤΟΥ: «ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΘΑΡΡΟΣ, ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ».
ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΕΤΡΟΙ. ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΡΚΟΥΛΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΑ ΤΣΑΛΑΠΑΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΤΟΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΘΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ «ΣΩΣΕ ΜΑΣ, ΚΥΡΙΕ», ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΣΥΡΕΙ ΠΡΟΤΟΥ..... «ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΠΑΤΟ». ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ: «ΟΛΙΓΟΠΙΣΤΕ ΣΕ ΤΙ ΔΙΣΤΑΣΕΣ;» ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ. ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΡΠΩΘΗΚΑΜΕ!....
ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΕΤΑΞΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Ο ΘΕΟΣ, ΚΙ ΕΤΣΙ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΘΑ «ΓΕΥΟΜΑΣΤΕ» ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΙΓΜΩΝ ΚΑΙ ΠΤΥΧΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ. ΚΡΑΜΑ ΚΑΙ ΜΙΓΜΑ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΠΝΙΓΜΟΝΗΣ, ΜΕ ΤΟ ΗΔΥΤΟΚΟ ΚΑΙ ΘΕΙΑΣ ΤΡΥΦΗΣ ΣΚΙΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΕΤΑΜΕΝΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΤΟΥ Ο ΑΒΥΣΣΑΛΕΟΣ ΒΥΘΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΣΟΥΝ.

Γιάννης είπε...

Πατέρα Χαράλαμπε,συγγνώμη,
Σας πειράζει που έχω βαρεθεί να ακούω λόγια και θεωρίες υπέρ του Θεού χωρίς εμπράκτες αποδειξεις ; Σας πειραζει που έχω βαρεθει να ακούω ύβρεις και κατάρες από ανθρώπους που δεν διάβασαν και δεν ακουσαν ποτέ Τον λόγο του Ιησού?
Σας παρακαλώ πολύ, όλους, ακούστε στην σιωπή της προσευχής την φωνή του Θεού, ακούστε στη σιωπή της νύχτας το θέλημα Του!
"Κάνετε ο,τι σας πει" είπε η Παναγία στον γάμο της Κανά... Επιτέλους ας κάνουμε ο,τι πει στον καθένα μας!
κι ας αφήσουμε τα υπόλοιπα σε Εκείνον!

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα χρόνια πολλά! μας συγκινησατε.Νιώθω όπως η Ανώνυμος9 Ιανουαρίου 2019 - 6:43 π.μ.. Σας παρακαλώ όμως θα μπορούσατε να μου πείτε τι σημαίνει:ηδύτοκος και τρυφής; Τρυφής βρήκα τι σημαίνει αλλά τι εννοείται. Αν είναι εύκολο. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Επειδή μου άρεσε αυτό που γράψατε, θέλω να καταλάβω να νιώσω και αυτό το σημείο