4 Μαρ 2020

"Η "λοίμωξη" του πανικού.... "Πανικός παντού σε όλα τα μέτωπα. Μια κοινωνία πανικοβλημένη και σε βαθιά σύγχυση. Πριν ήταν ο φόβος της οικονομίας και των νοικοκυριών, μετα των αθέων κυβερνήσεων, έπειτα των μεταναστών, της Τουρκίας που θα μας αφανίσει, του ιού που θα κολλήσουμε και θα πεθάνουμε. Τώρα μάλιστα και των εκκλησιών που θα πρέπει να κλείσουν, διότι είναι εστίες μικροβίων και μολύνσεων. Ακόμη και η Θεία κοινωνία μέσα στους τρελούς φόβους μας. Να μην κοινωνάμε λέει για να μην κολλήσουμε τον ιό. 
Μα εάν πιστεύουμε ότι στην Θεία κοινωνία αυτό που μεταλαμβάνουμε είναι απλά ένα κρασί κι’ ένα ψωμί, δεν χρειάζεται να κοινωνούμε. Μην μπαίνουμε καν στην διαδικασία. Δεν μας προσφέρει κάτι. Γιατί σε αυτό το ψωμί και το κρασί που εσύ φοβάσαι μην σε σκοτώσει υπάρχει μυστικώ τω τρόπω κρυμμένος Εκείνος που έχει πεθάνει για να ζήσεις εσύ. Εάν δεν Τον βλέπεις και δεν Τον νιώθεις μέσα στην γεύση και την γλύκα της Θεία κοινωνίας, λυπάμαι μα δεν χρειάζεται να κοινωνάς. 
Και να σου πω και κάτι; Εάν είναι να πεθάνω από το φόβο, το πανικό και όλα αυτά τα παιγνίδια των εξουσιών που τρομοκρατούν την ανθρωπότητα για να την ελέγχουν, προτιμώ να πεθάνω για τον Χριστό. Άλλωστε Εκείνος πέθανε για να έχουμε εμείς ζωή, και όχι για να υποταχθούμε στους κατασκευασμένους φόβους των λογής λογής εξουσιών.
Σαφέστατα και δεν πιστεύω σε μια ρομαντική ιδεαλιστική πραγματικότητα της ζωής. Η ζωή έχει κινδύνους και απειλές, φυσικές, επίκτητες και κατασκευασμένες. Ωστόσο η λύση δεν είναι ο πανικός, ο φόβος και η αναστολή της ζωής. 
Αυτό που θέλει ο Χριστός είναι να ζούμε ως Αναστημένοι. Δηλαδή ως άνθρωποι με ελπίδα, χαρά και φως στις ψυχές μας. Με δύναμη να αλλάζουμε τον κόσμο και το μέλλον. Να ζούμε προτού πεθάνουμε ώστε να μην πεθάνουμε όταν πεθάνουμε. Οι εξουσίες νικιούνται όταν απέναντι στις απειλές τους εμείς επιμένουμε να προασπίζουμε την ζωή, να αντιστεκόμαστε στη ψυχική λοίμωξη του πανικού.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευλογείτε, πάτερ.

Αν σας πω ότι τόλμησα και είπα στον επιστημονικό μου κύκλο ότι εφόσον πιστεύω στο Θεό, πήγα και κοινώνησα, όπως συνηθίζω, και με αντιμετώπισαν, εκτός από αδαή και σαν... λεπρή...;! Ουδέν περαιτέρω σχόλιο...
Συμπληρώνω το ωραίο σας κείμενο με το παρακάτω λινκ που εσείς το γνωρίζετε, αλλά για τους αναγνώστες σας.

https://bit.ly/2Q4teig

Να είστε πάντα καλά.

Kapetan_nikolas είπε...

Θα συνεχίσω π. Λιβυε από το προηγούμενο άρθρο σας και θα πω... Να άλλη μια ευκαιρία... Αντί για πανικό,ηρεμια. Αντί για φωνές, σιωπή. Αντί για τηλεοραση και ίντερνετ, προσευχή. Αντί για φόβο μιας αρρώστιας, φόβος και Δόξα τω Θεό.

Μουρούζης Νίκος είπε...

Σας ευχαριστούμε γιατί τα λέτε τόσο απλά κι όμορφα. Είστε κατανοητός, διδακτικός. Ο Θεός να σας δίνει δύναμη. Σας παρακολουθούμε διαρκώς στο διαδίκτυο. Μόνο τα μυαλά πάντα στο κεφάλι (να διαχειρίζεσται με φόβο Θεού την διασιμότητά σας). Να προσευχόμαστε να μπορούμε να παρακολουθούμε χαρισματικούς ανθρώπους σαν κι εσάς.
Την ευλογία σας. Μουρούζης Νίκος

Unknown είπε...

Συμφωνώ Πατέρα ετσι είναι ενωμένοι και αγαπημένοι με Καπετάνιο τον Χριστο την Παναγία μας τους Αγιους Μας ολα καλα Αγάπη

Unknown είπε...

Πατέρα Πολύ ορθά τοποθετηθείκατε
Καλή Σαρακοστή να έχουμε

Ανώνυμος είπε...

Ας προσευχηθουμε ολοι για τους αστυνομικους , λιμενικους , στρατιωτικους που ειναι στον Εβρο και στα νησια μας. Και ναι φοβομαστε , μιλαμε για εκατονταδες χιλιαδες μουσουλμανους που προσπαθουν να μπουν στην Ελλαδα , οχι εναν και δυο.