14 Μαΐ 2021

ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ;



 

«Εξετάστε τον εαυτό σας…..» (Β΄ Κορινθίους 13: 5)


Είσαι 30 χρονών, είσαι 40 ή 50, όμως έχεις πραγματικά ζήσει 50 χρόνια; Ή μήπως ένα χρόνο 50 φορές; 

Έχει μεγάλη διαφορά η ζωή από την άνευρη και άοσμη επιβίωση. Ζωή δεν λογίζεται μονάχα η ανάσα που πάλλεται στα στήθη μας, αλλά κάτι βαθύτερο. Εκείνο που σου δίνει νόημα και χαρά, που ξημερώνει και λες ζω με σκοπό, που νυχτώνει και δοξάζεις τον Θεό που έζησες και σήμερα με πληρότητα. 

Γιατί όμως αρνούμαστε να ζήσουμε; Γιατί αργοπεθαίνουμε; Γιατί δεν αλλάζει τίποτα; Γιατί επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη, πέφτουμε στα ίδια πάθη, αναπαράγουμε συμπεριφορές και συνήθειες που μας καταστρέφουν. Δεν ζούμε το δώρο του Θεού που λέγεται ζωή, δεν χαιρόμαστε τη χάρη και τις χαρές του Θεού. Ανασαίνουμε ναι, αλλά δεν ζούμε. 

Μια από βασικότερες αιτίες είναι, γιατί δεν βλέπουμε και δεν αντιμετωπίζουμε την ζωή μέσα από τον Χριστό. Δεν ερμηνεύουμε ότι μας συμβαίνει Χριστοκεντρικά. Όλες οι ερμηνείες μας είναι κοσμικές. Κλαίμε και μιζεριάζουμε που δεν μας αγαπάει κανείς, που είμαστε άτυχοι, που πάντα κάποιος θέλει το κακό μας ή μας δημιουργεί προβλήματα. Αλλά ποτέ δεν σκεφτήκαμε, γιατί τα προβλήματα μου επιμένουν ; Γιατί τίποτε δεν αλλάζει στην ζωή μου; Γιατί πέφτω πάντα στα ίδια πρόσωπα; Γιατί ότι δεν θέλω το βρίσκω μπροστά μου; Γιατί δεν μπορώ να αλλάξω την ζωή μου; 

Σκεφτήκαμε άραγε ποτέ ότι ο Θεός μας έχει φτιάξει για την αιωνιότητα και όχι για το σήμερα μέσα στο οποίο πνιγόμαστε; Μήπως ο Θεός επιτρέπει στη ζωή μας πειρασμούς και δοκιμασίες που θα θεραπεύσουν τα αδύνατα και σκοτεινά μας σημεία; Μήπως ζητάει κάτι να μάθουμε και να καταλάβουμε; Μήπως προσπαθεί να μας κινήσει σε αλλαγές που δεν θα κάναμε αλλιώς; Μήπως θέλει να μας ωριμάσει, θεραπεύσει και ενώσει μαζί Του; Μην ξεχνάμε μας έφτιαξε με σκοπό και μας θέλει κοντά Του. 

Πίσω από κάθε λάθος επιλογή υπάρχει μια λανθασμένη σκέψη. Πίσω από κάθε αμαρτία ένα ταραγμένο συναίσθημα. Δες τι πρέπει να αλλάξεις σε σκέψεις και πεποιθήσεις ώστε να μην επαναλάβεις τα ίδια λάθη. Εάν είσαι τίμιος με το σκοτάδι σου, το Φως θα σε ευλογήσει πλουσιοπάροχα. 

Έχεις σκεφτεί ποτέ γιατί στην Αγία Γραφή οι Ισραηλίτες περιφερόταν στην Έρημο επι σαράντα χρόνια μέχρι να μπουν στην γη της Επαγγελίας; Ήταν τόσο μακριά; Όχι, καθόλου. Αυτό συνέβαινε γιατί δεν μάθαιναν από τα λάθη τους, γιατί δεν ήθελαν να ταπεινωθούν και να διδαχθούν από τον Θεό και την ζωή, τις εμπειρίες που μιλούσαν. Άφησε λοιπόν τον Θεό να σε διδάξει μέσα από τις εμπειρίες. Αυτή είναι η γλώσσα του, γεμάτη σημάδια και σημεία θαυμαστά.

 

2 σχόλια:

Γιάννης είπε...

"Αυτή είναι η γλώσσα Του, γεμάτη σημαδια και σημεία θαυμαστά"
θα ήθελα να πω πολλά με αφορμή την φράση αυτή αλλά προτιμώ να αφήσω τον καθένα να μάθει από τα μαθήματα ζωής που ο Θεός του δίδαξε.
Πρέπει να καταλάβουμε πρωτα για να το νιώσουμε μετα στα βάθη του είναι μας το θέλημα Του...
Πότε θα ενδιαφερθεί ο Θεός για μένα, γιατί δεν με νοιάζεται, τι θέλει άλλο από εμένα, πως θα αλλάξει η ζωή μου; Τίποτα δεν χαιρόμαστε, τίποτα δεν αναγνωρίζουμε. Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και του καλύτερου ο ανικανοποίητος εγωισμός μας!
Δυστυχώς ποτέ δεν αρκούσαν στον άνθρωπο αυτά που είχε, αυτά που κατακτούσε, αυτά που κερδιζε...Ίσως γιατί πάντα ήθελε να κατακτήσει αυτό που έχασε, τον Παράδεισο, ισως γιατί η ζωή του πικραθηκε, στιγματισθηκε μετα το προπατορικό αμαρτημα, ίσως τελικά γιατί δεν επιτρέπει στον Δημιουργό του να ολοκληρώσει την δημιουργία Του.
Αυτοί είμαστε, θρασύδειλοι, άδικοι, σκληροί εγωιστές!
Θα μπορούσαμε πράγματι, να ήμασταν διαφορετικοί, να ζούσαμε με ειρήνη, αλήθεια, δικαιοσύνη και αγαπη όμως το αρνούμαστε λέγοντας ψέμματα στον εαυτό μας, κοροϊδεύοντας τους άλλους, καταδικάζοντας τον Αναστημενο Χριστό.
Η Αλήθεια της Ζωής είναι εδώ και μας περιμένει να δημιουργήσουμε με τον Χριστό, για τον Θεό Πατέρα.

ευλογειτε είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Από τον τάφο ξεκίνησε η δική μας ζωή!
ΑΛΛΑ, σήμερα,υπάρχουν ψυχές που δεν ζουν,
γιατί "ζουν" τα γεγονότα τελευταίων ημερών,
με μικρές ανάσες ανάπαυλας-ημιανάπαυσης'
και τα ζουν όχι στην φαντασία τους, αλλά στο πετσί τους
μεσ' την αρένα του κόσμου!
Με συνέπειες =αποτελέσματα τομερά γιατ ην εικόνα του ανθρώπου,
μέχρις αποσυνθέσεως όλης της δομής που συνθέτει την πλήρη εικόνα του!
Ποιος ζει με ...ψυχοφάρμακα,ποιος με ηλεκτρονικές αβάσιμες παρακολουθήσεις,
ποιος ζει με έναν Θεό που στον απαγορεύουν ακόμη και να Τον κοινωνήσεις οι
έχοντες τα όργανα των βασανιστηρίων!
Δεν θα πω άλλα'ειστε έξυπνος, καταλάβατε'κι αν εσείς ζείτε έτσι, αυτό δεν είναι ζωή
στα πρότυπα της ελευθερίας και αγάπης που διδάσκει ο Θεός,
αλλά μια κόλαση πριν την κόλασή τους'ποιος θα προλάβει τα γεγονότα, που ήδη τα
ζούμε χρόνια και τώρα παλλαπλασιάζονται, βάζοντας στην σκακιέρα όλο και περισσότερους
αδαείς και αμέριμνους'η κοροϊδία-απατη έχει απογειωθεί και έχει θάψει ανθρώπινες συνειδήσεις,
-τύπου αγίου Νεκταρίου-επί αποδείξεων "αληθινών"!Αν θέλεις ,πάτερ μου,να μάθεις λεπτομέρειες,
δεν θα τις χωρέσει η ώρα σου ,ούτε το κεφάλι σου' αυτό είναι το λιγότερο'το χειρότερο είναι να σε "βάλουν"στον χορό τους ,
να τα "παίρνουν"να ησυχάζεις μια ώρα την βδομάδα, ώσπου να σε ανακατέψουν οι ειδικοί σε νέα κεφάλαια ...ζωής!
Δεν τα έγραψα αυτά, παρά μόνο να δεις,ότι για κ'αποιους οι ημέρες δεν είναι ρόδινες, αλλά υποφέρουν'
κάποιοι μου συστήνουν να το βουλώσω ,γιατί τους ενοχλώ και τι θα κάνουν, όταν όλοι καταλάβουν τα μεγέθη των θλίψεων που
προκαλούν!Παρακαλώ ας μην δημοσιευθούν τα παρόντα' το κείμενο στάθηκε αφορμή να μιλήσω ' ποιος ξέρει ,αύριο ίσως δεν θα υπάρχω έίναι της μόδας οι ,...ανακοπές καρδιάς, μαζί με τις άλλες τεχνητές αρρώστιες!Τώρα που μιλώ σεισμός γίνεται στην καρέκλα μου, γιατί χτυπάνε πάνω από τρεις την φορά ,,με τις ανάλογες συνέπειες' μη ψάξεις τους λόγους τους αληθινούς'τους έχουν έτοιμους΄και προσπθούν λίγο-λίγο να τους "αποδείξουν"!
Ήθελα ν' αγιάσω και του τό 'λεγα κάτω από τον Σταυρό!
Ιδού η Ζωή!
Συγγνώμη για το χύμα ΄τα τσουβαλάτα δεν έχουν χώρο εδώ!
Ευλογείτε!