20 Ιαν 2014

Όλα τα δάκρυα δεν είναι καθαρά. Υπάρχουν και θολά...
                                                                              παπα-Λίβυος

Έπεσες, αμάρτησες, αστόχησες δηλαδή δεν υπάρχεις σε πληρότητα ζωής όπως ο Χριστός μας αποκάλυψε.
Τώρα πλέον έχεις χάσει την χαρά σου. Ναι γιατί η χαρά σου ήταν τα κατορθώματα σου, όχι ο Θεός.
Τώρα πλέον νιώθεις ανάξιος. Ναι γιατί πριν αισθανόσουν άξιος όχι Χάρι της αγάπης, της αποδοχής του Θεού και της θυσίας Του, αλλά χάριν των φαντασιακών αρετών σου.
Τώρα αισθάνεσαι ενοχές. Ναι, γιατί δεν πίστεψες ποτέ στην δικαιοσύνη του Θεού που είναι Έλεος και Αγάπη, όπως λέει ο Άγιος Ισαάκ ο Σύρος, αλλά στην δική σου δικαιοσύνη, στο νόμο του Εγώ σου.
Τώρα αισθάνεσαι αποτυχημένος, γιατί δόμησες την επιτυχία σου στην έξωθεν καλή μαρτυρία και όχι στην έσωθεν ειρήνη με τον Θεό σου.
Νιώθεις ντροπή. Ναι γιατί έμαθες να κρίνεσαι στο βλέμμα του άλλου, στην γνώμη του άλλου, και όχι στο βλέμμα το ιλαρό και απόλυτα αγαπητικό του Χριστού μας.
Τώρα αισθάνεσαι ότι πλέον δεν σε αγάπάει ο Θεός, αλλά ξεχνάς ότι ο Θεός που μας απεκάλυψε ο Ιησούς Χριστός, βρέχει επί δικαίους και αδίκους, και κατά τους πατέρες της εκκλησίας, είναι αμετάβλητος και απαθής. Δεν μεταβάλετε, δεν έχει συναισθήματα, δεν σε αγαπάει σήμερα περισσότερο γιατί είσαι «καλό παιδί» και αύριο λιγότερο γιατί είσαι «κακό». Μόνο σε αγαπάει. Πάντα το ίδιο παράφορα, ως μανικός εραστής, κατά Άγιο Μάξιμο Ομολογήτη.
Εσύ προσπάθησε να συνδεθείς μαζί Του και να αισθανθείς την αγάπη Του. Δεν άλλαξε Εκείνος, εσύ δεν μπορείς να αλλάξεις για να αισθανθείς της αγαπητική Παρουσία Του.
Τώρα θρηνείς και κλαις. Γιατί; Γιατί έχασες την σχέση με τον Θεό; Σε ενδιαφέρει πραγματικά το πρόσωπο Του;
Για δες μήπως κλαις, γιατί δεν είσαι πια αυτός που πίστευες ότι είσαι ή εκείνος που θα ήθελες να είσαι; Κι αυτό ενοχλεί την ιδεατή σου εικόνα. Η παντοκρατορία του Εγώ σου τρέμει. Γιατί πάνω κι από τον Θεό πίστεψες στα κατορθώματα σου. Άλλωστε όλα τα δάκρυα δεν είναι καθαρά. Υπάρχουν και θολά!!!9 σχόλια:

κυριάκος είπε...

αχ βρε αδερφέ...

ηλιογράφος είπε...

Ναι.

Ανώνυμος είπε...

Θέλει μεγάλη προσπάθεια να νικήσεις αυτό που μέρχρι τώρα ήξερες για ευατό...για το εγώ σου, όμως το τι τρέμει είναι καλό.

Να είστε καλα

xristpit είπε...

πατερ τα γραπτα σας δειχνουν ανθρωπο που οτι γραφει το περασε βιωματικα , που πονεσε γι αυτο μιλανε μεσα μας
ευχεστε!

π. ΛίΒυος είπε...

@Κυριάκος
Καλησπέρα αδελφέμου!!!

@Ηλιογράφος
Έτσι...

@Εβίτα
Θέλει προσπάθεια δεν ειναι και τοσο ευκολο, ομως αν αφεθούμε στο Θεό, θα δεις θα γινει διχως να το καταλάβουμε. Καλησπερα.


@xristpit
Ναι αδελφέ μου, εισαι μέσα. Με ενιωσες. Χαίρομαι πολύ γι αυτο. Ευχαριστώ πολύ!!!! που αισθάνεσαι. Να περνάς καλά!!

Ανώνυμος είπε...

Πρόσφατα άρχισα να παρακολουθώ το blog σας και ειλικρινά ευχαριστώ το Θεό γι' αυτό. Όλες οι αναρτήσεις σας είναι ουσιαστικές και στοχεύουν στο να μας "ξυπνήσουν" από τον πνευματικό λήθαργο στον οποίο ίσως και να βρισκόμαστε και να φωτίσει πτυχές που ο εγωισμός μας καλύπτει άξογα. Παράλληλα όμως μας δίνετε και μια ελπίδα ώστε να μην αποκάμνουμε όταν πέφτουμε στον αγώνα. Σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας και εύχομαι ο Καλός Θεός να σας φωτίζει να συνεχίσετε το έργο σας

π. ΛίΒυος είπε...

@ Ανώνυμος
Πολυ σας ευχαριστώ. Να ευχεστε!!!! Μου δινεται δυναμη!!!

Ανώνυμος είπε...

Πάτερ ευχαριστώ πολύ...!
Ένας ενοχικός δηλαδή ένας εγωιστής.
Μίλησες στην καρδιά μου.

π. ΛίΒυος είπε...

Καλησπέρα, να ζεις!!!!