17 Φεβ 2018

Δεν ωφελεί να κρύβεσαι...


Όταν στην ζωή μας, διαλέγουμε να κρυφτούμε από τον πόνο, τις δυσκολίες και τα προβλήματα που έτσι και αλλιώς θα συναντήσουμε, ουσιαστικά ακυρώνουμε μια από τις βασικότερες εξελικτικές εμπειρίες της ύπαρξης. Ο πόνος και η χαρά, είναι οι δύο ράγες της υπαρξιακής εξέλιξη μας. Το τρένο της ζωής δεν κυλά χωρίς να πατά και στις δύο.

Γνωρίζεις την έκσταση της χαράς, στο ποσοστό που επέτρεψες στο εαυτό σου, να βιώσει την θλίψη. Ζεις τον παράδεισο της ελπίδας και της πίστεως, όταν έχεις βιώσει την κόλαση της απόγνωσης. Ζητάς τον έρωτα όταν η καθημερινότητα αποκοιμίζει την ορμή της ζωής και όλα πεθαίνουν στο χασμουρητό της πλήξης. Βιώνεις το φως της Ανάστασης, όταν έχεις νιώσει καλά στο πετσί σου, πόσο μοναξιά φυσάει πάνω στο σταυρό….

7 σχόλια:

Georgios Paparounas είπε...

π. Χαράλαμπε την ευχή σας... Καλή Σαρακοστή...

Ανώνυμος είπε...

respect... και στο κείμενο και στην εικόνα...

Ανώνυμος είπε...

Καλή Σαρακοστή π. Χαράλαμπε!

Γιαννης είπε...

Καλη Σαρακοστη πατερα,
Ως ανθρωποι γελαμε και χαιρομαστε, κλαιμε και ποναμε...
Παντα μια κακη ειδηση φερνει στεναχωρια, θλιψη, απογνωση, πανικο, αλλα και εγωισμο, ζηλεια, κακια, μισος! Ειναι τα υπολειμματα μιας σχεσης αδιεξοδης, μιας ζωης χωρις αυριο...
Η καλη ειδηση φερνει χαρα, γελιο, αλλα και αλαζονεια, υπεροψια, αδιαφορια, μικροψυχια.
Αυτα, τα ιδια συναισθηματα, ομως, αλλαζουν υποσταση, μεταμορφωνονται οταν τα αναμειξουμε με την πιστη και την αγαπη μας για τον Χριστο και τον Θεο Πατερα μας. Ο πονος γινεται χαμογελο ευγνωμοσυνης και το γοερο κλαμα μετατρεπεται σε δακρυα χαρας!
Ειναι τοτε που η ματια κοιταζει τον Εσταυρωμενο, η προσευχη καθαριζει την ψυχη, το μυαλο γεμιζει ελπιδα, η καρδια παιρνει δυναμη,το σωμα κουραγιο... σηκωνεται και παλι!
Ολα αλλαζουν αν θελουμε να βαλουμε στη ζωη μας το σχεδιο του Θεου! Ναι ειναι δυσκολο να πουμε "ναι σε ολα!" στον Χριστο, ναι φαινεται αδυνατο το "γεννηθητω το θελημα Σου"!
Κι ομως καποιοι στο διαβα των αιωνων τολμησαν και το εκαναν!!...
Γιατι οχι κι εμεις;
Η Σαρακοστη μας δινει μια χρυση ευκαιρια ανανεωσης...
Να "επιδιορθωσουμε" τις ραγες αλλα και την μηχανη του τρενου της ζωης μας ωστε με σκοπο να φτασουμε ασφαλεις στον τερματικο σταθμο "Ανασταση".
Καλη Σαρακοστη σε ολους

π. ΛίΒυος είπε...

Σας ευχαριστώ για την παρουσίας σας. Καλή Σαρακοστή.

Ανώνυμος είπε...

''Να μου δώσει ο Θεός φώτιση να καταλάβω τον προορισμό μου, τον σκοπό της ζωής''... ΄Ετσι ακριβώς είναι, σοφά λόγια
http://www.pemptousia.gr/video/i-zoi-tou-anthropou-mia-poria-pros-tin-agiotita/

She είπε...

"Μη λες θα νικησουμε? Θα νικηθουμε? ΠΟΛΕΜΑ!" Καζαντζακης. Και μη κρυβεσαι παρε τα χαστουκια σου και μεταμορφωσου