25 Μαρ 2020

Η εορτή των καλών νέων....


Ο Ευαγγελισμός είναι η εορτή των καλών νέων. Πότε έχουμε όμως καλά νέα; Όταν για πολύ καιρό όλα πηγαίνουν δύσκολα και ανάποδα. Αυτό σημαίνει ότι πάντα σε μια δοκιμασία όσο μεγάλη κι αν είναι φτάνει η στιγμή να ακουστούν και τα καλά νέα. 
"Έλα, κατέβα από το Σταυρό. Σήκω βγες έξω. Ήρθε η ώρα που περίμενες. Ήλθε η στιγμή που πίστεψες ότι δεν θα φτάσει ποτέ." 
Γιατί η αλήθεια είναι ότι μέσα στην δίνη της δοκιμασίας έρχεται μια μαύρη στιγμή που μυρίζει απόλυτα κόλαση, και πείθεσαι ότι,«σε αυτή την μαυρίλα φως δεν πρόκειται να ξαναμπεί…». Κι όμως θα μπει. Θα έρθουν τα καλά νέα. Αυτό μας διδάσκει ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, ότι κάθε δύσκολη περίοδος της ζωή μας έχει ένα τέλος.
Βέβαια εδώ υπάρχει ένα μυστικό. Ότι για να γίνει αυτός ο Ευαγγελισμός των καλών νέων στην ζωή μας, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Δηλαδή να μπορούμε να πούμε το «ναι, είμαι εδώ, δέχομαι το φως….», όπως το έκανε η Παναγία.Μην βιαστείτε να το θεωρήσετε αυτονόητο. Δεν είναι. Δεν θέλουμε όλοι το φως, γιατί ουρλιάζουν τα σκοτάδια μας.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Δεν θέλουμε όλοι το φως, γιατί ουρλιάζουν τα σκοτάδια μας."

Φράση κλειδί και πάλι ο επίλογος κι αυτής της ανάρτησης που με γλαφυρότητα λόγου όπως πάντα γράψατε πατέρα Χαράλαμπε.

Πώς μεταφράζονται - όταν μας επισκέπτεται ο Θεός μέσω μιας δοκιμασίας ή ενός πειρασμού - τα ουρλιαχτά;...

«Τι ημιν και σοι, Ιησού υιέ του Θεού;»

Κάθε φορά που τολμούμε και αγνοούμε τις φωνές τους, όλο και περισσότερο εισέρχεται το Φως μέσα μας, μέχρι να διωχθούν τελείως τα σκοτάδια που μας κρύβουν το πρόσωπό μας και κλέβουν την ζωή μας.

Ανάλογα, δεν μας επηρεάζουν όταν εκδηλώνονται με διάφορες μορφές μέσω του πλησίον μας, επιδιώκοντας να παραγνωρίσουμε το πρόσωπο του αδερφού μας και τον Θεό στην παρουσία του.

Την αγάπη και τα σέβη μου πατέρα Χαράλαμπε.

Ανώνυμος είπε...

Oι πρόγονοι μας αντέξανε 400 σκλαβιάς στους Τουρκαλάδες. Ε , εμείς α αντέξουμε κάποιες μέρες/μήνες κλεισμένοι μεσ'τα σπίτια μας.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρε, αδελφέ! Ακριβώς για αυτό τον λόγο οι περισσότεροι δεν μπορούμε να δεχτούμε την αγάπη και την καλοσύνη του άλλου και τρέχουμε μακριά γιατί πρώτοι δεν την χορτάσαμε και μοιάζει μια άγνωστη χώρα. :)

Ανώνυμος είπε...

Χαίρετε!

Όσοι δεν ποθούν την αληθινή αγάπη - οι εκτός κι εντός της εκκλησίας αρνητές Του - αναπόφευκτα θα την αισθανθούν απειλή. Οι εκτός θα την πολεμήσουν αμείλικτα και οι εντός με μίσος θα την διαβάλουν και θα την συκοφαντήσουν• μαζί κι εκείνους που με ειλικρίνεια και πόθο Τον ακολουθούν όπου κι αν τους πάει κι ας ματώνουν διαρκώς.

ευλογειτε είπε...

Λίγο πριν βγει ο Μάρτης,προλαβαίνω να σου παπα-Χαράλαμπε,πως είσαι ένας Ευαγγελισμός για την εκκλησία'το εύχομαι για πολλά χρόνια!Γίνεσθε "κομμάτια"για να μας φέρετε ένα θεολογικό κρίνοκι εμείς δεν έχουμε ...διάθεση,να σου πούμε το "Ναί"της αποδοχής αυτών που μας γράφεις και λες!

Ανώνυμος είπε...

΄΄Από πουθενά δεν έρχεται φως... Ας κλείσουμε όλες τις άλλες πληροφορίες και ας αφήσουμε στο Θεό να μιλήσει... να ονειρευτεί στην ψυχή μας...''

Τι ωραία λόγια... Πάτερ, άκουσα το βίντεό σας στο Fb καμιά εικοσαριά φορές πριν κοιμηθώ, ώστε να ειρηνεύσει το υποσυνείδητό μου με το φως των λόγων και της ήρεμης φωνής σας.
Ούτε ειδήσεις βλέπω τελευταία -έχω επιλέξει δυο - τρία σοβαρά sites και ενημερώνομαι από εκεί- τις έκοψα τελείως, γιατί στο όνομα της όποιας ''ενημέρωσης'' έχουμε μάθει απέξω ξανά και ξανά όλες τις ιατρικές λεπτομέρειες για τον ιό, για τα κρούσματα κτλ. κτλ. κτλ. με γιατρούς, ειδικούς και λοιπούς ξανά και ξανά και ξανά κάθε μέρα. Μέχρι που σκέφτομαι ώρες ώρες ''ο ιός θα περάσει κάποια στιγμή, ο φόβος και το άγχος απ' όλο αυτό θα φύγει άραγε...;;; ΄Η θα εγκατασταθεί εκεί στο υποσυνείδητο... ''


Σας ευχαριστούμε πολύ. Μου άρεσαν πολύ τα λόγια σας. Επιλεγμένα ένα - ένα. Κάθε λέξη επιλεγμένη προσεκτικά.
Να είστε πάντα καλά.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ πολύ για την όμορφη απάντηση. Είναι αλήθεια το Φώς "φοβίζει" κάθε σκοτάδι και εσκωτισμενο νου. Όμως ας έχουμε πίστη ότι συν Θεώ σίγουρα θα ανακαινιστουν τα πάντα με τις δοκιμασίες που περνάμε όλοι. Όλη η ανθρωπότητα. Αν θες θα χαρώ να μάθω το όνομα σου κ από πού γράφεις. Ελεύθερα το αφήνω σε σένα.🌞✨☺